miten on ateroskleroosi diagnosoidaan?

Lääkäri diagnosoi ateroskleroosin perustuvat lääketieteen ja sukuhistorioihin, fyysinen tentti, ja testitulokset.

Jos on ateroskleroosin, ensihoidon lääkäri, kuten sisätautilääkäri tai perheen lääkäri, voi käsitellä huolellisesti. Lääkäri voi suositella muita terveydenhuollon asiantuntijoita, jos tarvitset asiantuntevaa hoitoa, kuten

Aikana fyysinen tentti, lääkäri voi kuunnella valtimoissa varten epänormaali whooshing ääntä kutsutaan bruit (ri-E). Lääkäri voi kuulla bruit saattaessaan stetoskooppi yli vaikuttaa valtimon. Bruit voi osoittaa huono verenkierto takia plakin kertyminen.

Asiantuntijat Mukana

Lääkäri voi myös tarkistaa, onko joku palkokasvit (esimerkiksi jalan tai jalka) ovat heikkoja tai puuttuvat. Heikko tai poissa pulssi voi olla merkki estetty valtimo.

Fyysinen koe

Lääkäri voi suositella yhden tai useamman kokeen diagnosoida ateroskleroosin. Nämä testit voivat myös auttaa lääkärille oppimaan laajuus sairautesi ja suunnitella paras hoito.

Verikokeet tarkista tasoa tiettyjen rasvojen, kolesterolin, sokeri, ja proteiineja veressä. Epätavallisen korkeat voi olla merkki siitä, että olet vaarassa sairastua ateroskleroosiin.

EKG on yksinkertainen, kivuton testi, joka tunnistaa ja tallentaa sydämen sähköistä toimintaa. Testi osoittaa, kuinka nopeasti sydän lyö ja sen rytmi (tasainen tai epäsäännöllinen). EKG tallentaa myös voimakkuuden ja ajoituksen sähköisten signaalien kuin ne kulkevat sydämen.

EKG voi näyttää merkkejä sydämen aiheuttamia CHD. Testi voi myös merkkejä aiemman tai nykyisen sydänkohtaus.

Rintakehän x ray ottaa kuvia elinten ja rakenteiden sisällä rintaa, kuten sydämen, keuhkojen ja verisuonia. Rintakehän x ray voi paljastaa merkkejä sydämen vajaatoiminta.

Tämä testi vertaa verenpaineen nilkan kanssa verenpaine käsivarteen, kuinka hyvin veren virtaa. Tämä testi voi auttaa diagnosoimaan P.A.D.

Kaikukardiografiatutkimukseen (echo) käyttää ääniaaltoja luoda liikkuvan kuvan sydämesi. Testi antaa tietoa koko ja muoto sydämesi ja kuinka hyvin sydämen kammiot ja venttiilit toimivat.

Echo voi myös tunnistaa alueet huono verenkierto sydämeen, alueet sydänlihas jotka kuulumattomista normaalisti, ja edellinen vahinkoa sydänlihakseen aiheuttama huono verenkierto.

Tietokonetomografia (CT) skannaus luo tietokoneella kuvia sydämen, aivojen, tai muita kehon alueille. Testi voi näyttää kovettuminen ja supistamaan suuria verisuonia.

Sydämen CT voi myös osoittaa, onko kalsium on kerääntynyt seiniin sepelvaltimon (sydän) valtimoissa. Tämä saattaa olla varhainen merkki CHD.

Aikana stressitesteissä, harrastat saa sydämen töitä ja voittaa nopeasti, kun taas sydän testejä tehdään. Jos et voi käyttää, sinulle voidaan antaa lääkettä, joka saa sydämen töitä ja voittaa nopeasti.

Kun sydämesi työskentelee kovasti, se tarvitsee enemmän verta ja happea. Plakkia kaventuneet valtimoiden ei pysty toimittamaan riittävästi happipitoista verta vastaamaan sydämesi tarpeisiin.

Rasitustesti voi näyttää mahdollisia oireita sepelvaltimotaudin, kuten

Osana joidenkin stressitestejä, kuvat on otettu sydämesi harjoittelun aikana ja kun levätä. Nämä kuvantaminen stressitestit voi osoittaa, miten hyvin veri virtaa eri puolilla sydämesi. He voivat myös osoittaa, miten hyvin sydämesi pumppaa verta, kun se voittaa.

Angiografia (an-jee-OG-ra-maksu) on testi, joka käyttää väriaine ja erityinen röntgensäteet näyttää sisäpuolelle valtimoissa. Tämä testi voi näyttää, onko plakin estää valtimoita ja miten vaikea tukos on.

Ohut, taipuisa putki kutsutaan katetrin asetetaan verisuoneen käsivarteen, nivus (reidet), tai kaulan. Väriaine, joka voidaan nähdä röntgenkuvassa kuva ruiskutetaan katetrin valtimoihin. Tarkastelemalla x-ray kuva, lääkäri voi nähdä veren virtausta läpi verisuonia.

Diagnostic Tests

Muut testit tutkitaan, ovatko ne voivat antaa paremman kuvan plakin kertyminen valtimoissa. Esimerkkejä näistä testeistä ovat magneettikuvaus (MRI) ja positroniemissiotomografia (PET).

Kuvataan, miten kerääntyy plakkia ajan aiheuttaa ateroskleroosin, joka voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus tai jopa kuoleman. Näyttää, kuinka ateroskleroosiin, plakki kerääntyy sisällä valtimoiden joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Selittää, että pääasiallinen käsittelyä ateroskleroosiin on elintapojen muutoksia, kuten seuraavat terveellistä ruokavaliota, lopettaa tupakoinnin, ja on fyysisesti aktiivinen.

Liittyvät johtajan viesti