miten on hemofilia käsitellään?

Tärkein hoito hemofilia on nimeltään korvaushoitoa. Väkevöidyt hyytymistä tekijä VIII (hemofilia A) tai hyytymistä tekijä IX (hemofilia B) hitaasti tiputtaa tai laskimoon. Nämä infuusioiden avulla korvaavat hyytymistä tekijä, joka puuttuu tai matala.

Hyytymistekijä tiivisteet voidaan valmistaa ihmisen verestä. Veri käsitelty estämään tautien leviämistä, kuten hepatiitti. Nykyisen seulontamenetelmät ja hoitamiseksi luovutetun veren, riski saada tartuntatauti ihmisen hyytymistekijöitä on hyvin pieni.

Edelleen vähentää riskiä, ​​sinun tai lapsi voi ottaa hyytymistekijä tiivisteet, joita ei ole valmistettu ihmisen verestä. Näitä kutsutaan rekombinantti hyytymistekijöitä. Hyytymistekijöiden on helppo varastoida, sekoitetaan ja käyttää kotona-se kestää vain noin 15 minuuttia saada tekijä.

Hoito Korvaushoito

Saatat olla korvaushoitoa säännöllisesti verenvuodon estämiseen. Tätä kutsutaan ennaltaehkäisevän tai ennalta ehkäisevään (PRO-FIH-lac-tik) hoito. Tai, ehkä tarvitsee vain korvaushoito pysäyttää verenvuodon, kun se esiintyy. Tämä käyttö hoidossa, siihen auttavat tarvittaessa, kutsutaan kysyntä terapiassa.

Muunlaiset hoito

Kysyntä hoito on vähemmän intensiivistä ja kallista kuin ennalta ehkäisevää hoitoa. Kuitenkin on olemassa vaara, että verenvuoto aiheuttaa vahinkoa ennen kuin saat kysyntää hoitoa.

Komplikaatiot korvaushoitoa sisältävät

Vasta-aineet ja hyytymistekijä. Vasta-aineet voivat tuhota hyytymistekijän, ennen kuin se on mahdollisuus työskennellä. Tämä on erittäin vakava ongelma. Se estää tärkein hoito hemofilia (korvaushoito) toimimasta.

Nämä vasta-aineet, joita kutsutaan myös estäjät, kehittyy noin 20-30 prosenttia ihmisistä, joilla on vakava hemofilia A. estäjät kehittyä 2-5 prosenttia ihmisistä, jotka ovat hemofilia B.

Kun vasta kehittää, lääkärit voivat käyttää suurempia annoksia hyytymistä tekijä tai kokeilla eri hyytymistekijä lähteistä. Joskus vasta mene pois.

Tutkijat tutkivat uusia tapoja käsitellä vasta hyytymistä tekijät.

Virukset ihmisen hyytymistekijöitä. Hyytymistekijöiden valmistettu ihmisen veri voi kantaa viruksia, jotka aiheuttavat HIV / AIDS ja hepatiitti. Kuitenkin riski saada tartuntatauti ihmisen hyytymistekijöitä on hyvin pieni johtuen

Vaurioita nivelissä, lihaksissa, ja muut ruumiinosat. Viiveet hoito voi aiheuttaa vahinkoa, kuten

Voit tehdä sekä ennaltaehkäiseviä (jatkuva) ja kysyntään (auttavat tarvittaessa) korvaushoito kotona. Monet ihmiset oppivat tekemään infuusiota kotona heidän lapsi tai itse. Koti hoito on useita etuja

Keskustele vaihtoehtoja kotiin hoitoon lääkärisi tai lapsesi lääkäri. Lääkäri tai muu terveydenhuollon tarjoaja voi opettaa sinulle vaiheet ja turvallisuusmenetelmiin kotiin hoitoon. Hemofilia hoitolaitokset ovat toinen hyvä voimavara oppia kotona hoito (käsitellään “Living With hemofilia”).

Lääkärit voivat kirurgisesti implantti suoneen pääsy laitteiden helpottaa voit käyttää laskimoon käsiteltyjä korvaushoitoa. Nämä laitteet voivat olla avuksi, jos hoitoa esiintyy usein. Kuitenkin, infektiot voivat olla ongelma näissä laitteissa. Lääkäri voi auttaa päättämään tämän tyyppinen laite on oikea sinulle tai lapsellesi.

Desmopressiinin (DDAVP) on ihmisen aiheuttama hormoni käytetään hoitamaan ihmisiä, joilla on lievä hemofilia A. DDAVP ei käytetä hoitoon hemofilia B tai vaikea hemofilia A.

DDAVP stimuloi vapauttaa varastoidun tekijä VIII ja von Willebrand -tekijä, se myös lisää taso näiden proteiinien pitoisuuksia veressä. Von Willebrand -tekijän kuljettaa ja sitoutuu tekijä VIII, mikä voi sitten jäädä verenkierrossa pidempään.

DDAVP yleensä annetaan injektiona tai nenäsumute. Koska tämän lääkkeen vaikutus hälvenee jos sitä käytetään usein, lääke annetaan vain tietyissä tilanteissa. Voit esimerkiksi ottaa lääkkeen ennen hammashoitoa tai ennen peliä tiettyjen urheilulajien ehkäistä tai vähentää verenvuotoa.

Antifibrinolyyttisen lääkkeet (mukaan lukien traneksaamihapolla ja epsilon aminokaproiinihappo) voidaan käyttää korvaushoitoa. Ne ovat yleensä annetaan pilleri, ja ne auttavat pitämään verihyytymien hajottaa.

Näitä lääkkeitä useimmiten käytetään ennen hammashoidon tai hoitoon verenvuoto suun tai nenän tai lievä suoliston verenvuoto.

Mikä hoito sopii sinulle parhaiten?

Tutkijat yrittävät löytää keinoja korjata virheellisen geenejä, jotka aiheuttavat hemofilia. Geeniterapia ei ole vielä kehittynyt siihen pisteeseen, että se on hyväksytty hoitoon hemofilia. Kuitenkin tutkijat edelleen testata geenihoidon kliinisissä kokeissa.

Lisätietoja mene “Clinical Trials” tämän artikkelin.

Kipu lääkkeet, steroidit, ja fysikaalinen hoito voidaan vähentää kipua ja turvotusta käytettäessä vaikuttanut yhteinen. Keskustele lääkärin tai apteekkiin, jotka lääkkeet ovat turvallisia voit ottaa.

Hoitomuoto sinä tai lapsesi saa riippuu useista asioista, kuten kuinka vakava hemofilia on, toimintaa voit tehdä, ja hammas- tai lääketieteellisten menettelyjen sinua ottaa.

Molemmissa hemofilia, saada nopea hoito verenvuoto on tärkeää. Nopea hoito voi rajoittaa vahinkoa kehosta. Jos sinä tai lapsesi on hemofilia, oppia tunnistamaan merkkejä verenvuodosta.

Muut perheenjäsenet myös pitäisi oppia katsomaan merkkejä verenvuodon lapsi on hemofilia. Lasten joskus sivuuttaa merkkejä verenvuodosta, koska he haluavat välttää epämukavuutta hoidon.