miten on sydänläpän tauti diagnosoidaan?

Ensihoidon lääkäri voi havaita sydämen sivuääni tai muita merkkejä sydämen läppien tauti. Kuitenkin kardiologi yleensä diagnosoi ehto. Kardiologi on lääkäri, joka on erikoistunut diagnosointiin ja hoitoon sydänoireita.

Diagnosoida sydänläpän tauti, lääkäri kysyvät oireita. Hän myös tekee fyysinen tentti ja tarkastella tehtyjen testien tulokset ja menettelyjä.

Lääkäri kuuntelee sydämesi kanssa stetoskooppi. Hän haluaa selvittää, onko sinulla on sydämen sivuääni, joka johtuu todennäköisesti sydämen läpän ongelma.

Fyysinen koe

Lääkäri kuuntelee myös keuhkoihin kun hengität tarkistaa nesteen kertymisestä. Hän tarkastaa nilkkojen ja muita merkkejä, että kehosi säilyttää vettä.

Testit ja menettelyt

Kaikukardiografiatutkimukseen (echo) on tärkein testi diagnosoimiseksi sydämen läppien tauti. Mutta EKG (elektrokardiogrammi) tai rintakehän x ray yleisesti käytetään paljastamaan tiettyjä merkkejä kunnossa. Mikäli näitä oireita esiintyy, kaiku tavallisesti tehdään diagnoosin varmistamiseksi.

Lääkäri voi myös suositella muita testejä ja menettelyjä, jos olet diagnosoitu sydän venttiili sairaus. Esimerkiksi, sinulla voi olla sydämen katetrointi, (KATH-eh-ter-ih-ZA-karttaa), stressitestien, tai sydämen MRI (magnetic resonance imaging). Nämä testit ja menettelyt auttaa lääkärisi arvioida, kuinka vakava sairautesi on niin hän voi suunnitella hoitoa.

Tämä yksinkertainen testi tunnistaa ja tallentaa sydämen sähköistä toimintaa. EKG voidaan havaita sydämen rytmihäiriöitä ja merkkejä aiemman sydänkohtauksen. Se voi myös näyttää onko sydämen kammiot suurennetaan.

EKG yleensä tehdään lääkärin vastaanotolla.

Tämä testi voi näyttää, onko tiettyihin osiin sydämesi suurennetaan, onko teillä nestettä keuhkoihin, vai onko kalkkeutumista ovat läsnä sydämessäsi.

Rintakehän x ray auttaa lääkäriä oppimaan, minkä tyyppinen venttiili vika teillä, miten vakava se on, ja onko teillä muita sydänvaivoja.

Echo käyttää ääniaaltoja luoda liikkuvan kuvan sydämesi kuin se voittaa. Laite kutsutaan anturi on sijoitettu pinnalle rintaa.

Anturi lähettää ääniaallot läpi rintakehän sydämesi. Kaikuja ääniaallot muunnetaan kuvia sydämesi tietokoneen näytöllä.

Echo voi näyttää

Lääkäri voi suositella transesofageaalista (Tranz-ih-ohje-uh-JEE-ul) echo, tai TEE, saada paremman kuvan sydämesi.

Aikana TEE, anturi on kiinnitetty päähän taipuisan putken. Putki johdetaan alas kurkusta ja ruokatorveen (kulkua johtava suusta vatsaan). Sieltä lääkäri voi saada yksityiskohtaisia ​​kuvia sydämesi.

Saat todennäköisesti annetaan lääke, joka auttaa sinua rentoutumaan tämän toimenpiteen aikana.

Tätä menettelyä, pitkä, ohut, joustava putki kutsutaan katetrin asetetaan verisuoneen käsivarteen, nivus (reidet), tai kaulan ja kierteinen sydämesi. Lääkäri käyttää röntgenkuvien ohjaamaan katetrin.

Katetrin läpi, lääkäri tekee diagnostisia testejä ja kuvantamisen, jotka osoittavat, onko takaisinvirtausta esiintyy venttiilin kautta ja miten täysin venttiili avautuu. Sinulle annetaan lääkettä auttaa rentoutumaan, mutta olet hereillä toimenpiteen aikana.

Lääkäri voi suositella sydämen katetrointi, jos oireet sydämen läppien tauti eivät ole sopusoinnussa oman kaiku tuloksia.

Menettely voi myös auttaa lääkäriä arvioimaan onko oireet johtuvat erityisiä läppäongelmia tai sepelvaltimotauti. Kaikki tämä tieto auttaa lääkäriä päättämään paras tapa kohdella sinua.

Aikana stressitesteissä, harrastat saa sydämen töitä ja voittaa nopeasti, kun taas sydän testejä ja kuvantaminen tehdään. Jos et voi käyttää, sinulle voidaan antaa lääkettä nostaa sykettä.

Rasitustesti voi näyttää, onko sinulla oireita sydänläpän sairaus kun sydän työskentelee kovasti. Se voi auttaa lääkäriä arvioimaan vakavuudesta sydänläpän sairaus.

Sydämen MRI on tehokas magneetti ja radioaaltojen tehdä yksityiskohtaisia ​​kuvia sydämesi. Sydämen MRI kuva voi vahvistaa tietoja venttiili vikoja tai antaa tarkempia tietoja.

Tämä tieto voi auttaa lääkäriä suunnitella hoitoa. MRI myös voidaan tehdä ennen sydämen läppäleikkaus auttaa kirurgi suunnitelma leikkausta.