Miten tupakointi vaikuttaa sydämeen ja verisuoniin?

Tupakointi aiheuttaa noin 1 jokaisessa 5 kuolemantapausta Yhdysvalloissa joka vuosi. Se on tärkein ehkäistävissä oleva kuolinsyy ja sairaus Yhdysvalloissa.

Tupakointi vahingoittaa lähes jokainen elin kehossa, kuten sydän, verisuonet, keuhkot, silmät, suu, sukupuolielimet, luut, virtsarakon, ja ruuansulatuselimille. Tässä artikkelissa keskitytään siihen, miten tupakointi vaikuttaa sydämeen ja verisuoniin.

Muut Tila aiheet artikkeleita, kuten COPD (keuhkoahtaumatauti), keuhkoputkentulehdus, ja yskä, keskustella siitä, miten tupakointi vaikuttaa keuhkoihin.

Yleiskatsaus

Kemikaalit tupakansavussa vahingoittaa verisoluja. He voivat myös vahingoittaa sydämesi toimintaan sekä rakenteen ja toiminnan verisuonten. Tämä vaurio lisää riskiä ateroskleroosin.

Näkymät

Ateroskleroosi on sairaus, jossa vahamainen aine nimeltä plakki kerääntyy valtimoissa. Ajan plakki kovettuu ja kaventaa verisuonia. Tämä rajoittaa virtaus happipitoista verta omaan elimiä ja muita osia kehosta.

Sepelvaltimotauti (CHD), jos plakkia kerääntyy sepelvaltimoiden (sydän) valtimoissa. Ajan myötä CHD voi aiheuttaa rintakipua, sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöt, tai jopa kuolemaan.

Tupakointi on merkittävä riskitekijä sydänsairaus. Yhdistettynä muiden riskitekijöiden-kuten epäterveellistä veren kolesterolia, korkea verenpaine, ja ylipainoisia -Tupakointi edelleen nostaa sydänsairauksien riskiä.

Tupakointi on myös merkittävä riskitekijä perifeerinen valtimosairaus (P.A.D.). P.A.D. on tila, jossa plakin kerääntyy verisuonia, jotka kuljettavat verta päähän, elimet ja raajat. Ihmiset, joilla on P.A.D. on suurempi riski sydänsairauksiin, sydänkohtaus, ja aivohalvaus.

Kuvassa näkyy, miten tupakointi voi vaikuttaa verisuonia sydämessä ja jaloissa. Kuvio A esittää sijainnin sepelvaltimotaudin ja perifeerisen valtimotaudin. Kuva B esittää yksityiskohtaisen kuvan jalka valtimo ateroskleroosiin-plakin kertyminen, joka osittain estää veren virtausta. Kuvio C esittää yksityiskohtaisen kuvan sepelvaltimon (sydän) valtimo ateroskleroosiin.

Mikä tahansa määrä tupakoinnin, edes valo tupakointi tai satunnainen tupakointi, vahingoittaa sydäntä ja verisuonia. Joillekin ihmisille, kuten naiset, jotka käyttävät ehkäisypillereitä ja ihmisiä, joilla on diabetes, tupakointi aiheuttaa vielä suurempi riski sydämeen ja verisuoniin.

Tupakansavu voi myös vahingoittaa sydäntä ja verisuonia. Tupakansavu on savua, joka tulee palamispään savukkeen, sikarin tai putki. Tupakansavu viittaa myös polttaa, joka henkäisi henkilö, joka on tupakointi.

Tupakansavu sisältää monia samoja haitallisia kemikaaleja, että ihmiset hengittää kun he polttavat. Tupakansavu voi vaurioittaa sydäntä ja verisuonia ihmisiä, jotka eivät tupakoi samalla tavalla kuin aktiivinen tupakointi vahingoittaa ihmisiä, jotka tupakoivat. Tupakansavu lisää huomattavasti aikuisten riskiä sydänkohtaus ja kuolema.

Tupakansavu herättää myös lasten ja nuorten “riskiä tulevaisuudessa CHD koska se

Riskit tupakansavu ovat erityisen korkeat keskosten joilla on hengitysvaikeusoireyhtymä (RDS) ja lapsille, joilla on sairauksia kuten astmaa.

Tutkijat tietävät vähemmän, miten sikarin ja putkien savu vaikuttaa sydämen ja verisuonten kuin ne noin tupakansavusta.

Kuitenkin savun sikarit ja piiput sisältää samat haitallisia kemikaaleja kuin savun savukkeita. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka tupakoivat sikarit on lisääntynyt riski sydänsairauksiin.

Yksi parhaista tavoista vähentää sydänsairauksien riskiä on välttää tupakansavua. Älä koskaan aloita tupakointia. Jos jo savua, lopeta. Ei ole väliä kuinka paljon tai kuinka kauan olet savustettu, lopetus hyödyttää sinua.

Myös yrittää välttää tupakansavu. Älä mene paikkoihin, joissa tupakointi on sallittu. Pyytää ystäviä ja perheenjäseniä, jotka tupakoivat olla tekemättä sitä talon ja auton.

Tupakoinnin lopettaminen vähentää riskiä sairastua ja kuolla sydänsairauksiin. Ajan lopettaa myös alentaa riskiä ateroskleroosin ja verihyytymiä.

Jos tupakoit ja on jo sydänsairaus, tupakoinnin lopettaminen pienentää riskiä äkillisen sydänkuoleman, toisen sydänkohtauksen ja kuoleman muita kroonisia sairauksia.

Tutkijat ovat tutkineet yhteisöille, jotka ovat kieltäneet tupakoinnin työmailla ja julkisilla paikoilla. Määrä sydänkohtauksia näissä yhteisöissä laskenut melkoisesti. Tutkijat ajattelevat nämä tulokset ovat laskun vuoksi aktiivisen tupakoinnin ja vähentää altistumista tupakansavulle.

Tupakointi tai altistuminen tupakansavulle vahingot sydämeen ja verisuoniin monin tavoin. Tupakointi on myös merkittävä riskitekijä sairastua sydänsairauksiin tai kuolla sitä.

Tupakoinnin lopettaminen ja välttämällä tupakansavu voi auttaa kääntää sydämen ja verisuonten vaurioita ja vähentää sydänsairauksien riskiä.

Tupakoinnin lopettaminen on mahdollista, mutta se voi olla vaikea. Miljoonat ihmiset ovat lopettaa tupakoinnin menestyksekkäästi ja pysyi tupakoimattomien. Erilaisia ​​strategioita, ohjelmia, ja lääkkeet ovat valmiina auttamaan sinua lopettamaan tupakoinnin.

Ei tupakointi on tärkeä osa sydämen terveellistä elämäntapaa. Sydän-terveiden elämäntapojen myös sydän-terveellisiä, säilyttää terveen painon ja liikunta.

Eileen oli kaksikomponenttinen-päivän tupakoitsija 28 vuotta. Kun hän sai sydänkohtauksen, kirurgi avasi rintaansa ja löysi 98 prosenttia tukos, ja hänen valtimot hajosi. Eileen ei ole koskettanut savuketta tuon päivän jälkeen. Sydänsairaus on ehkäistävissä, ja jokainen nainen on valta alentaa hänen riskitekijöitä. Sillä Eileen, joka päivä hän viettää – vapaaehtoisena palomies ja EMT, ja hänen poikansa ja pojanpoikansa – on lahja.

The Heart Totuus on kansallinen kampanja naisten noin sydänsairaus ja sponsoroi theernment osa theernment.

Tämä käsitellään NHLBI n Exome Sequencing Project. Mahdollistama American Takaisinperintä ja uudelleeninvestointikautta Act 2009, tämä projekti edellyttäen kuusi palkintoa viisi korkeakoulut tunnistamaan geneettisen yhteydet sydän-, keuhko-, ja veritaudit. Yksittäiset tutkimukset kriittisten terveyskysymyksiin, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus, COPD (keuhkoahtaumatauti), korkea veren kolesteroli, korkea verenpaine, ylipaino ja liikalihavuus ja muut.

Jokaisella naisella on tarinansa ja ryhtyä toimenpiteisiin suojellakseen häntä sydämen terveyteen. Jaa tarinasi muiden naisten Facebookissa.

The Heart Truth kampanja tarjoaa erilaisia ​​kansanterveyden resursseja auttaa kouluttaa naisia ​​ja terveydenhuollon ammattilaisille naisten sydänsairaus.