moniste terveyteen selkäkipu

Selkäkipu

Tämä julkaisu on tarkoitettu ihmisille, joilla on selkäkipu, sekä perheenjäseniä, ystäviä ja muita, jotka haluavat tietää enemmän siitä. Julkaisussa kuvataan syyt, diagnoosi, ja hoitoja, ja tutkimusta oppia lisää selkäkipu, joista monet tukee National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia (NIAMS) ja muut osat Yhdysvaltain Department of Health and Human Services’ernment (theernment). Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän julkaisun, voit keskustella niistä lääkärisi kanssa.

Selkäkipu on liiankin tuttu ongelma, joka voi vaihdella tylsää, jatkuvaa särkyä äkillinen, terävä kipu, joka jättää työkyvyttömäksi. Se voi tulla äkillisesti-onnettomuudesta, lasku tai nosto jotain raskasta-tai se voi kehittyä hitaasti, ehkä seurauksena ikään liittyviä muutoksia selkärangan. Riippumatta siitä, miten selkäkipu tapahtuu tai miten se tuntuu, tiedät sen, kun olet sitä. Ja mahdollisuudet ovat, jos sinulla ei ole selkäkipu nyt, te lopulta.

Vuonna 3 kuukauden aikana, noin neljäsosa Yhdysvaltain aikuisten kokemus vähintään 1 päivä selkäkipu. Se on yksi yhteiskunnan yleisin sairaus.

Vaikka kuka tahansa voi olla selkäkipu, useat tekijät lisäävät riskiä. Ne sisältävät

Ikä: Ensimmäinen hyökkäys alaselän kipu ilmenee yleensä vuotiaita 30 ja 40. selkäkipu yleistyy iän myötä.

Kuntotaso: selkäkipu on yleisempää ihmisiä, jotka eivät ole fyysisesti kunnossa. Heikko takaisin ja vatsalihakset eivät ehkä kunnolla tue selkärankaa.

Ihmiset, jotka menevät ulos ja käyttää paljon oltuaan aktiivinen koko viikon ovat todennäköisesti kärsivät tuskallista takaisin vammoja kuin ihmiset, jotka tekevät kohtuullista liikuntaa päivittäinen tapa. Tutkimukset osoittavat, että vähän vaikutusta aerobinen liikunta on hyväksi levyistä lieventää nikamien yksittäisiä luita, jotka muodostavat selkärangan.

Ruokavalio: Ruokavalio runsaasti kaloreita ja rasvaa, yhdistettynä aktiivinen elämäntapa, voi johtaa lihavuuteen, joka voi laittaa stressiä selässä.

Perinnöllisyys: Joitakin syitä selkäkipu, kuten selkärankareuma, eräänlaista niveltulehdus, joka vaikuttaa selkärangan, on geneettinen komponentti.

Race: Race voi olla tekijä selkävaivoja. Afrikkalainen amerikkalaiset naiset, esimerkiksi kaksi tai kolme kertaa todennäköisemmin kuin valkoiset naiset kehittää nikamansiirtymä, tila, jossa nikaman selkärangan alaosan-kutsutaan myös lannerangan-luistaa pois paikaltaan.

Läsnäolo muihin sairauksiin: Monet sairaudet voivat aiheuttaa tai myötävaikuttaa selkäkipu. Näitä ovat muun muassa eri niveltulehdus, kuten nivelrikon ja nivelreuman, ja syövät muualla kehossa, jotka voivat levitä selkärangan.

Occupational riskitekijät: Ottaa työn, joka edellyttää raskainta, työntämällä tai vetämällä, erityisesti silloin, kun tähän liittyy kiertämällä tai tärisevä selkärangan, voi aiheuttaa loukkaantumisia ja selkäkipu. Inaktiivisen työpaikka tai toimistotyöhön voi myös johtaa tai myötävaikuttaa kipua, varsinkin jos on huono asento tai istua koko päivän epämiellyttävä johdolla.

Tupakointi: Vaikka tupakointi voi suoraan aiheuttaa selkäkipuja, se lisää riskiä sairastua alaselän kipu ja alaselän kivut iskias. (Iskias on selkäkipu, että säteilee lonkan ja / tai jalkojen takia paineita hermo.) Lisäksi tupakointi voi hidastaa paranemista, pidentää kipua ihmisille, jotka ovat joutuneet takaisin vammoja, selkäleikkauksen tai luunmurtumia.

On tärkeää ymmärtää, että selkäkipu on oire sairaus, ei diagnoosi sinänsä. Lääketieteellisiä ongelmia, jotka voivat aiheuttaa selkäkipuja sisältävät seuraavat

Mekaaniset ongelmat: Mekaaninen ongelma on ongelma, miten selkärankasi liikkuu tai mitä tunnet, kun siirrät selkärangan tietyillä tavoilla. Ehkä yleisin mekaaninen syy selkäkipu on kutsuttu nikamavälilevy rappeuma, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että levyt välissä nikamien selkärangan ovat hajottaa iän. Koska ne heikkenevät, he menettävät iskunvaimennus kyky. Tämä ongelma voi aiheuttaa kipua, jos takana on korostanut. Muita mekaanisia syitä selkäkipu sisältävät kouristukset, lihasten jännitystä, ja revennyt levyjä, joita kutsutaan myös herniated levyjä.

Loukkaantumiset: Spine vammoja, kuten nyrjähdyksiä ja murtumat voivat aiheuttaa joko lyhytaikaisia ​​tai krooninen kipu. Nyrjähdykset ovat repeämät nivelsiteet, jotka tukevat selkärankaa, ja ne voivat tapahtua vääntyminen tai nostamalla väärin. Murtunut nikamat ovat usein seurausta osteoporoosin. Harvemmin, selkäkipu voi johtua enemmän vakavia vammoja, jotka johtuvat onnettomuuksista tai laskee.

Hankitut tilat ja sairaudet: Monet lääketieteelliset ongelmat voivat aiheuttaa tai myötävaikuttaa selkäkipu. Niissä skolioosi, kaarevuus selkärangan, joka ei yleensä aiheuta kipua asti keski-iässä; spondylolisthesis; erilaisia ​​niveltulehdus, mukaan lukien nivelrikko, nivelreuma, ja selkärankareuma; ja spinaalistenoosi, kaventumisen selkärangan joka aiheuttaa painetta selkäydin ja hermoja. Vaikka osteoporoosi itsessään ei ole kivulias, se voi johtaa tuskallinen murtumia nikamien. Muita syitä selkäkipu sisältävät raskaus; munuaiskivet tai infektiot; endometrioosi, joka on kertyminen kohdun kudoksen paikoissa kohdun ulkopuolella; ja fibromyalgia, ehtona laajaa lihaskipua ja väsymystä.

Infektiot ja kasvaimet: Vaikka ne eivät ole yleisiä syitä selkäkipu, infektiot voivat aiheuttaa kipua, kun niihin liittyy nikamat, edellytys kutsutaan osteomyeliitti, tai kun niihin liittyy levyistä lieventää nikamien, jota kutsutaan diskitis. Kasvaimet ovat myös melko harvinaisia ​​syitä selkäkipu. Toisinaan kasvaimia alkaa takana, mutta useammin ne näkyvät takana seurauksena syöpä, joka on levinnyt muualle kehoon.

Vaikka syitä selkäkipu ovat yleensä fyysinen, henkinen stressi voi olla tärkeä rooli, kuinka kovaa kipua on ja kuinka kauan se kestää. Stressi voi vaikuttaa kehon monin tavoin, kuten aiheuttaen selkälihaksia tulee jännittynyt ja tuskallista.

Yksi parhaista, mitä voi tehdä estääkseen selkäkipu on käyttää säännöllisesti ja pitää selkä lihakset vahva. Neljä tietyntyyppisiin harjoituksia on kuvattu osiossa “Miten on selkäkipu Käsitellyt ?.” Kaikki voivat auttaa välttämään vammoja ja kipua. Harjoituksia, jotka lisäävät tasapainoa ja voimaa voi pienentää kaatumisriskiä ja loukkaantui selkää tai luunmurtumien. Harjoituksia, kuten Tai Chi ja jooga-tai painoa kannattava liikunta, joka haastaa saldosi-ovat hyviä kokeilla.

Terveellisen ruokavalion on myös tärkeää. Ensinnäkin syöminen säilyttää terveen painon tai laihduttaa, jos olet ylipainoinen, auttaa välttämään laskemisesta tarpeetonta ja vahingon aiheuttavia stressiä ja paineita selkää. Pitämään selkärangan vahva, koska kaikki luut, sinun täytyy saada riittävästi kalsiumia ja D-vitamiinia päivittäin. Nämä ravintoaineet auttavat estämään osteoporoosia, joka on vastuussa paljon luun murtumia, jotka johtavat selkäkipu. Kalsium löytyy maitotuotteet; vihreät, lehtivihannekset; ja täydennettyjä tuotteita, kuten appelsiinimehu. Ihosi tekee D-vitamiinia, kun olet auringossa. Jos et ole ulkona paljon, voit saada D-vitamiinia omaan ruokavalioon: lähes kaikki maito ja joidenkin muiden elintarvikkeiden täydennetty tätä ravintoainetta. Useimmat aikuiset eivät saa tarpeeksi kalsiumia ja D-vitamiinia, niin keskustele lääkärisi siitä, kuinka paljon tarvitset päivässä, ja harkitsee ravintolisänä tai monivitamiinivalmistetta.

Harjoitellaan hyvä ryhti, joka tukee selkää kunnolla, ja välttää raskaita nostoja kun voi saattaa kaikki auttaa estämään vahinkoa. Jos teet nosta jotain raskasta, pitää selkä suorana. Älä taivuta kohteen päälle; sen sijaan, nosta sitä laittamalla stressiä jalat ja lonkat.

Useimmissa tapauksissa ei ole tarpeen nähdä lääkärin selkäkipu koska kipu yleensä menee pois tai ilman hoitoa. Kuitenkin matka lääkärin on luultavasti hyvä ajatus, jos on puutumista tai pistelyä, jos kipu on vakava ja ei parane lääkityksen ja levätä, tai jos kipu jälkeen laskea tai vamman. On myös tärkeää nähdä lääkärin, jos sinulla on kipua sekä jokin seuraavista ongelmista: ongelmia virtsaamista; heikkous, kipu tai tunnottomuutta jaloissa; kuume; tai tahaton laihtuminen. Tällaiset oireet voivat viestittää vakava ongelma, joka vaatii hoitoa pian.

Monia erityyppisiä lääkäreiden hoitoon selkäkipu, perheen lääkärit lääkäreille, jotka ovat erikoistuneet Hermostossa ja liikuntaelimistön. Useimmissa tapauksissa se on parasta nähdä ensihoidon lääkäri ensin. Monissa tapauksissa, hän voi hoitaa ongelman. Muissa tapauksissa lääkäri saattaa viitata teitä sopivan asiantuntijan.

Diagnosointi aiheuttaa selkäkipu edellyttää sairaushistoria ja fyysinen tentti. Tarvittaessa lääkäri voi myös määrätä lääketieteelliset tutkimukset, jotka voivat sisältää röntgensäteet.

Aikana sairaushistoria, lääkäri kysyä luonteesta kipua ja noin terveysongelmia sinulle ja lähisukulaisia ​​on tai on ollut. Kysymykset saattavat sisältää seuraavia

Aikana fyysinen tentti, lääkäri voi

Usein lääkäri voi löytää syyn kivun kanssa fyysistä ja sairaushistoria yksin. Kuitenkin riippuen siitä, mitä historiaan ja koe osoittaa, lääkäri voi määrätä lääketieteellisiä testejä, joiden avulla löytää syy.

Seuraavassa on muutamia testejä lääkäri voi määrätä

Röntgensäteet: perinteiset röntgensäteet käytetään vähän säteilystä, kuva heijastetaan filmin (joissakin uusissa x säteitä käyttää sähköisiä kuvantamismenetelmiä). Niitä käytetään usein tarkastella luut ja luinen rakenteet kehossa. Lääkäri voi määrätä x ray jos hän epäilee, että sinulla on murtuma tai nivelrikko tai että selkäranka ei ole linjassa oikein.

Magneettikuvaus (MRI): MRI käyttää voimakas magneettinen voima sijasta säteilyn luoda kuvan. Toisin x ray, mikä osoittaa ainoastaan ​​luinen rakenteet, MRI scan tuottaa selkeitä kuvia pehmytkudokset Myös kuten nivelsiteet, jänteet ja verisuonet. Lääkäri voi määrätä magneettikuvaus jos hän epäilee ongelma kuten infektion, kasvain, tulehdus tai painetta hermoja. Magneettikuvaus, useimmissa tapauksissa ei ole tarpeen aikana alkuvaiheessa alaselän kipu, ellei lääkäri tunnistaa tiettyjä “punaisia ​​lippuja” oman historian ja fyysinen tentti. Magneettikuvaus on tarpeen, jos kipu jatkuu yli 3-6 viikkoa tai jos lääkäri katsoo saattaa olla tarpeen kirurgisen kuulemiseen. Koska useimmat alaselän kipu menee pois omasta, saada magneettikuvaus liian aikaisin voi joskus aiheuttaa sekaannusta potilaan ja lääkärin.

Tietokonetomografia (TT): CT avulla lääkäri voi nähdä selkärangan rakenteita, joita ei voi nähdä perinteisiä röntgensäteet. Tietokone luo kolmiulotteisen kuvan sarjasta kaksiulotteisen kuvaa, että se vie oman takaisin. Lääkäri voi määrätä CT etsiä ongelmia, kuten herniated levyjä, kasvaimet tai selkäydin ahtauma.

Verikokeet: Vaikka verikokeet ei käytetä yleensä diagnosoinnissa aiheuttaa selkäkipu, lääkäri voi määrätä niitä joissakin tapauksissa. Verikokeet, joita voidaan käyttää muun muassa seuraavia

On tärkeää ymmärtää, että lääketieteelliset tutkimukset, eivät voi diagnosoida aiheuttaa selkäkipuja. Usein MRI selkärangan osoittavat tietyntyyppinen poikkeavuus, vaikka ihmiset ilman oireita. Samoin jopa terveellisiä kivuttomasti ihmiset voivat ovat koholla sed hinnat.

Vain sairaushistoria ja tentti-ja joskus lääketieteelliset testit-voi lääkäri diagnosoida syy selkäkipu. Monta kertaa, tarkka syy selkäkipu on koskaan tuntenut. Näissä tapauksissa voi olla lohdullista tietää, että useimmat selkäkipu paranee vai et selville mikä sen aiheuttaa.

Kipu, joka iskee yllättäen-pudottuaan tikkailta, puututaan jalkapallokentällä tai nosto kuorman, joka on liian raskas, esimerkiksi-on akuutti kipu. Akuutti kipu syttyy nopeasti ja jättää usein yhtä nopeasti. Luokiteltava akuutti kipu pitäisi kestää enintään 6 viikon ajan. Akuutti kipu on yleisin selkäkipu.

Krooninen kipu, toisaalta, voi tulla joko nopeasti tai hitaasti, ja se viipyy pitkään. Yleensä kipu, joka kestää yli 3 kuukautta pidetään krooninen. Krooninen kipu on paljon harvinaisempaa kuin akuuttia kipua.

Hoito selkäkipu yleensä riippuu siitä, millaista kipua koet: akuutti tai krooninen.

Akuutti selkäkipu yleensä saa paremmin omasta ja ilman hoitoa, vaikka saatat haluta kokeilla parasetamolia, aspiriinia tai ibuprofeenia auttaa helpottaa kipua. Ehkä paras neuvoja on mennä noin tavanomaista toimintaa niin paljon kuin voit takeet siitä, että ongelma selvittää. Nousta ylös ja liikkuvat voivat auttaa helppous jäykkyys, lievittää kipua, ja olet takaisin tekee teidän säännöllistä toimintaa nopeammin. Harjoituksia tai leikkaus ei yleensä suositeltavaa akuutti selkäkipu.

Hoito krooninen selkäkipu jakautuu kahteen tyyppiin: sellainen, joka vaatii leikkauksen ja sellainen, joka ei. Suurimmassa osassa tapauksia, selkäkipu ei vaadi leikkausta. Lääkärit lähes aina yrittää nonsurgical hoitoja ennen suosituksen leikkausta. Hyvin pieni osa tapauksista-kun selkäkipu johtuu kasvain, infektio, tai hermojuuren ongelma nimeltä cauda equina syndrooma, esimerkiksi-nopea leikkaus on tarpeen helpottaa kipua ja estää ongelmia.

Seuraavassa on joitakin yleisimmin käytettyjä hoitomuotoja krooninen selkäkipu.

Kuuma tai kylmä: kuuma tai kylmä pakkauksissa-tai joskus yhdistelmä kahden voi olla rauhoittava kroonisesti kipeä, jäykkä selkä. Lämpö verisuonet laajenevat, sekä parantaa hapensaanti että veri vie takaisin ja vähentää lihaskouristuksia. Lämpö myös muuttaa tunne kipua. Cold voi vähentää tulehdusta koon pienentäminen verisuonia ja veren virtausta alueelle. Vaikka kylmä voi tuntea tuskallista ihoa vasten, se turruttaa syvää tuskaa. Kuumentamalla tai kylmyys voi lievittää kipua, mutta se ei paranna aiheuttaa krooninen selkäkipu.

Liikunta: Vaikka liikunta on yleensä suositella akuutin selkäkipu, oikea liikunta voi auttaa helpottamaan krooninen kipu ja ehkä vähentää sen palauttamista. Seuraavat neljä tyyppiä liikunta ovat tärkeitä yleinen fyysinen kunto ja voivat olla hyödyllisiä tiettyjen syitä selkäkipu

Koukistus: Tällä tarkoitetaan Päämuotin harjoituksia, jotka ovat harjoituksia, joissa te kumartua eteenpäin, ovat (1) laajentaa välejä nikamien, mikä vähentää painetta hermoja; (2) venyttää lihakset takaisin ja lantion; ja (3) vahvistaa vatsan ja pakaran lihaksia. Monet lääkärit ajattelevat, että vahvistaminen vatsalihakset vähentää kuormitusta selkärangan. Yksi varoituksen sana: Jos selkäkipu johtuu herniated levy, tarkistaa lääkäriltä ennen suorittamista flexion harjoituksia, koska ne saattavat lisätä painetta levyn, jolloin ongelma pahempi.

Laajennus: With laajennus harjoitukset, taivuta taaksepäin. Ne voivat minimoida säteilevän kipu, joka on kipua voit tuntea muissa elimistön osissa lisäksi josta se on peräisin. Esimerkkejä laajennus harjoitukset ovat jalkanosto ja nostamalla runko, kunkin harjoituksen suoritetaan kun makaa altis. Teorian takana näitä harjoituksia on, että ne avaavat selkäydinkanavan paikoissa ja kehittää lihaksia, jotka tukevat selkärankaa.

Venytys: Tavoitteena venyttelyn nimensä, on venyttää ja parantaa laajentaminen lihasten ja muiden pehmytkudosten takaisin. Tämä voi vähentää takaisin jäykkyyttä ja parantaa liikerataa.

Aerobinen: aerobinen liikunta on tyyppi, joka saa sydämesi pumppaus nopeammin ja pitää syke koholla jonkin aikaa. Kunto, on tärkeää saada vähintään 30 minuuttia aerobista (kutsutaan myös sydän-) liikuntaa kolme kertaa viikossa. Aerobinen harjoitukset toimivat suuret lihakset kehon ja sisältävät reipas kävely, hölkkä, ja uinti. Selkävaivoja, sinun tulisi välttää liikuntaa, joka vaatii vääntyminen tai voimakasta eteenpäin flexion, kuten aerobinen tanssi ja soutu, koska nämä toimet voivat nostaa painetta levyjä ja itse tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Lisäksi vältetään iskevät toimintoja, jos olet levy sairaus. Jos selkäkipu tai kuntoasi tekee mahdottomaksi käyttää 30 minuuttia kerrallaan, kokeile kolme 10 minuutin istuntoja aloittaa ja työskennellä jopa tavoitteesi. Mutta ensin puhua lääkärin tai fysioterapeutti noin turvallisin aerobinen liikunta sinulle.

Lääkehoito: Monenlaisia ​​lääkkeitä käytetään kroonisen selkäkivun. Jotkut ovat käytettävissä laskuri. Toiset vaativat lääkärin määräyksestä. Seuraavat ovat yleisimmät lääkkeitä käytetään selkäkipu. 1

1 Kaikki lääkkeet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia. Jotkut lääkkeet ja haittavaikutukset ovat tässä julkaisussa mainitut. Jotkut haittavaikutukset voivat olla vaikeampia kuin toiset. Käyttäjän tulee lukea pakkausseloste, joka tulee lääkkeen ja kysy terveydenhuollon tarjoaja tai apteekkiin, jos on kysyttävää mahdolliset haittavaikutukset.

Kipulääkkeet: Kipulääke lääkkeet ovat niitä suunniteltu erityisesti lievittää kipua. Ne sisältävät liian thecounter parasetamolia ja aspiriinia sekä reseptiä huumeiden, kuten oksikodonin kanssa parasetamolia tai hydrokodonin kanssa parasetamoli. Aspiriini ja parasetamoli ovat yleisimmin käytetty kipulääkkeet; huumausaineet tulee käyttää vain lyhyen aikaa vaikean kivun tai kivun leikkauksen jälkeen. Ihmiset, joilla lihasten selkäkipu tai niveltulehdus kipua, joka ei vapaudu lääkkeet voivat löytää ajankohtainen kipulääkkeillä hyödyllistä. Nämä voiteet, voiteet ja salvat hierotaan suoraan iholle päälle sivuston kipua. He käyttävät yhtä tai useampaa erilaisia ​​ainesosia kivun lievittämiseksi.

NSAID: Tulehduskipulääkkeet (NSAID) ovat lääkkeitä, jotka lievittää kipua ja tulehdusta, jotka molemmat voi olla merkitystä joissakin tapauksissa selkäkipu. NSAID kuuluvat nonprescription tuotteet ibuprofeeni, ketoprofeeni ja naprokseeni natrium. Yli tusina muita, mukaan lukien alaluokka NSAID kutsutaan COX-2-estäjät, ovat saatavilla vain lääkärin määräyksestä.

Kaikki NSAID työtä samalla estämällä kutsuttujen aineiden prostaglandiineja, jotka edistävät tulehdusta ja kipua. Kuitenkin jokainen NSAID on erilaiset kemialliset ja jokainen on hieman erilainen vaikutus kehoon. 2

Haittavaikutuksia kaikkien tulehduskipulääkkeiden voivat sisältää vatsavaivoja ja mahahaava, närästys, ripuli, ja nesteen kertymistä; kuitenkin, COX-2-estäjät on suunniteltu aiheuttamaan vähemmän mahahaava. Tuntemattomasta syystä, jotkut näyttävät paremmin vastata yhden tulehduskipulääkkeen kuin toinen. On tärkeää työskennellä lääkärin valita yksi, joka on turvallisin ja tehokkain sinulle.

Muut lääkkeet: Lihasrelaksantit ja tietyt masennuslääkkeet ovat määrätty krooninen selkäkipu, mutta niiden käyttökelpoisuus on kyseenalainen. Jos syy selkäkipu on tulehduksellinen muodossa niveltulehdus, lääkkeitä käytetään, että erityinen muoto niveltulehdus voi olla apua vastaan ​​kipua.

Traction: Traction liittyy käyttämällä hihnapyörät ja painot venyttää takaisin. Perusteluksi veto on vetää nikamien erilleen sallimaan pullistumia levy liukua takaisin paikalleen. Jotkut ihmiset kokevat kivunlievityksen taas vedossa, mutta helpotus on yleensä väliaikainen. Kun veto on vapautettu, venytys ei yllä, ja selkäkipu todennäköisesti palaa. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että veto tarjoaa mitään pitkän aikavälin hyötyä ihmisille selkäkipu.

Käyttäytymisterapian: Developing terve asenne ja oppimisen siirtää kehon kunnolla, kun teet päivittäisiä toimia, erityisesti niitä, joissa raskainta, työntämällä tai vetämällä, ovat joskus osa hoitosuunnitelman henkilöiden selkäkipu. Muita käyttäytymisen muutoksia, jotka voivat auttaa kipua muassa vahvistaa terveellisiä elämäntapoja, kuten liikunta, rentoutuminen ja säännöllinen uni, ja pudottamalla huonoja tapoja, kuten tupakointi ja syöminen huonosti.

Injektiot: Kun lääkkeitä ja muita kirurgisia hoitoja onnistu lievittää krooninen selkäkipu, lääkärit voivat suositella injektiot kivunlievitykseen. Seuraavassa on joitakin yleisimmin käytetty injektioita, vaikka jotkut ovat kyseenalaisia ​​arvosta

Hermojuuren lohkot: Jos hermo on tulehtunut tai puristaa sen kulkiessa selkärankaa välillä nikamien, injektio kutsutaan hermojuuren kohtaan voidaan helpottaaksemme tuloksena takaisin ja jalka kipua. Injektio sisältää steroidi lääkitystä tai puudutusta, ja annetaan viallinen osa hermo.

Täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja: Kun selkäkipu muuttuu krooniseksi tai lääkkeiden ja muiden hoitomuotojen eivät vapauta sitä, monet ihmiset yrittävät täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja. Vaikka tällaiset hoitoja ei paranna sairauksia tai korjata vammoja, jotka aiheuttavat kipua, jotkut kokevat ne hyödyllisiksi hallintaan tai lievittää kipua.

Riippuen diagnoosi, leikkaus voi olla joko ensimmäinen hoito valinta-vaikka tämä on harvinaista-tai se on varattu krooninen selkäkipu, joille muut hoidot ovat epäonnistuneet. Jos olet jatkuvaa kipua tai tuskaa toistuu usein ja häiritsee kyky nukkua, toimimaan työsi, tai suorittamaan päivittäisiä toimia, voi olla ehdokkaana leikkausta.

Yleensä kaksi ihmisryhmät saattavat vaatia leikkausta kohtelemaan selkärangan ongelmia. Ihmiset ensimmäisessä ryhmässä on krooninen alaselän kipu ja iskias, ja ne ovat usein diagnosoitu herniated levy, spinaalistenoosi, spondylolisthesis tai nikamamurtumien hermo osallistumista. Ihmiset toisessa ryhmässä ovat ne, joilla on vain hallitseva alaselän kipu (ilman jalkakipu). Nämä ovat ihmisiä, joilla diskogenic alaselän kipu (rappeuttava levy tauti), jossa levyt kuluvat iän myötä. Tavallisesti tulos selkärankaleikkausta on paljon paremmin ennustettavissa ihmisiä, joilla iskias kuin niillä, joilla on hallitseva alaselän kipu.

Osa diagnoosit, jotka saattavat tarvita leikkausta sisältää

Herniated levyt: Tässä mahdollisesti kivulias ongelma, kova ulompi pinnoite levyt, jotka ovat pyöreitä paloja sidekudoksen joka pehmentää luut selkärangan, ovat vahingoittuneet, jolloin levyt “hyytelömäinen keskus vuotaa, ärsyttävä lähellä hermoja . Tästä aiheutuu vakava iskias ja hermokipua alas jalka. Herniated levy kutsutaan joskus revennyt levy.

Spinaalistenoosi: spinaalistenoosi on kaventuminen selkäydinkanavan, jonka kautta selkäydin ja selkärangan hermoja ajaa. Se johtuu usein liikakasvua luun aiheuttama nivelrikon selkärangan. Puristus hermoja aiheuttama spinaalistenoosi voi johtaa paitsi kipua, mutta myös tunnottomuus jaloissa ja menetys virtsarakon tai suolen valvontaa. Potilailla voi olla vaikeuksia kävelyäni lainkaan ja voi olla vaikea kipu jaloissa yhdessä puutuminen ja pistely.

Spondylolisthesis: Tässä tilassa nikama lannerangan luiskahtaa pois paikaltaan. Koska selkärangan yrittää vakauttaa itsensä, väliset saumat liukastui nikaman ja viereisten nikamien voi tulla laajentuneen, venytetään hermot niiden poistuessa selkärankaa. Spondylolisthesis saattaa aiheuttaa paitsi alaselän kipu, mutta myös vakavia iskias jalkakipu.

Nikamamurtumien: Nämä murtumat johtuvat trauma nikamien selkärangan tai murenevan nikamien johtuva osteoporoosi. Tämä aiheuttaa useimmiten mekaaninen selkäkipu, mutta se voi myös painostaa hermoja, luoden jalkakipu.

Diskogenic alaselkäkipu (rappeuttava levy tauti): Useimmat ihmiset levyjä rappeutua koko elinaikana, mutta joissakin tämä ikääntyminen voi tulla kroonisesti tuskallinen, vakavasti häiritsee heidän elämänlaatuaan.

Seuraavassa on joitakin yleisimmin suoritetaan takaisin leikkauksia

For herniated levyjä

Laminectomy / diskusleikkaus: Tässä toiminnassa, osa lamina, osa luun takana nikamien, on poistettu, samoin kuin osan nivelside. Herniated levy poistetaan sitten viillon kautta, joka voi ulottua kahden tai useamman tuumaa.

Microdiskectomy: Kuten perinteinen diskusleikkaus, tämä menettely liittyy poistamalla herniated levy tai vaurioituneen osan levyn läpi viillon takana. Erona on, että viilto on paljon pienempi ja lääkäri käyttää suurennuslasin mikroskoopilla tai linssejä paikantaa levyn läpi viillon. Pienempi viillon voivat vähentää kipua ja häiriöitä kudosten, ja se vähentää koko kirurgisen arpi. Se näyttää kestää suunnilleen saman verran aikaa toipua siitä microdiskectomy kuin perinteisestä diskusleikkaus.

Laser leikkaus: Teknologian kehitys on viime vuosikymmeninä ovat johtaneet käytön laserit toimivat potilailla, joilla herniated levyjen mukana alaselän ja jalkojen kipu. Tämän prosessin aikana, kirurgi lisätään neula levy, joka tarjoaa muutaman murtuu laser energia höyrystää kudoksen levyn. Tämä vähentää sen kokoa ja lievittää paineita hermoja. Vaikka monet potilaat palaavat päivittäin toimintaa 3-5 päivää sen jälkeen, kun laser leikkaus, kivunlievitystä ei voi olla ilmeistä vasta useita viikkoja tai jopa kuukausia leikkauksen jälkeen. Hyödyllisyys laser diskusleikkaus keskustellaan edelleen.

Selkäydinkanavan ahtauma

Laminektomia: Kun kapenee selkärangan puristaa hermojuuriin aiheuttaen kipua tai vaikuttavat tunne, lääkärit joskus avata selkärankaan menettelyä kutsutaan laminectomy. Vuonna laminectomy, lääkäri tekee suuren viillon alas kohdealue selkärangan ja poistaa lamina ja mahdolliset luun kannuksensa, jotka ovat overgrowths luun mahdollisesti muodostuneita selkäydinkanavan seurauksena nivelrikko. Menettely on suuri leikkaus, joka vaatii lyhyen sairaalahoidon ja fysioterapia jälkeenpäin auttaa kerätä voimia ja liikkuvuutta.

for spondylolisthesis

Spinal fuusio: Kun liukastui nikama johtaa laajentumisen vierekkäisten fasettinivelistä, kirurginen hoito yleensä liittyy sekä laminectomy (edellä kuvatulla tavalla) ja selkärangan fuusio. Selkärangan fuusio, kaksi tai useampia nikamat liitetään yhteen käyttäen luusiirteiden, ruuvit, ja tangot lopettaa luiston altistuneen nikamien. Bone käytetään varrennuksessa tulee toisesta alueen elin, yleensä lonkan tai lantion. Joissakin tapauksissa luovuttajan luun käytetään.

Vaikka leikkaus on yleensä onnistunut, joko tyyppi siirteen on kääntöpuolensa. Oman luu tarkoittaa leikkausta toisessa asemassa välillä elimistössä. Jossa luovuttajan luu, on olemassa pieni riski taudin tai kudoshyljinnän, joka tapahtuu, kun immuunijärjestelmä hyökkää luovuttajan kudosta. Viime vuosina uusi kehitys on poistanut näitä riskejä joillekin ihmisille olevien spinaalifuusio: proteiineja, joita kutsutaan luun muodostumiseen käytetään stimuloimaan luun sukupolvi, poistaa tarpeen köynnöksen. Proteiinit sijoitetaan teennäinen selkärangan, usein kollageenin kitti tai sienet.

Riippumatta siitä, miten selkärangan fuusio suoritetaan, sulatettu selkärangan tulee immobilisoitu.

Sillä nikaman osteoporoottisten murtumien

Vertebroplastia: Kun selkäkipu johtuu puristus murtuma on nikama aiheuttama osteoporoosi tai trauma, lääkärit voivat tehdä pieni viilto ihossa koko alueella ja pistää sementin kaltaiseksi seos nimeltään polymetyyliakrylaatti osaksi murtunut nikama lievittää kipua ja vakauttaa selkärangan. 3 Menettely suoritetaan yleensä avohoidossa; lievissä puudutusta.

Kyphoplasty: Aivan kuten vertebroplastian, kyphoplasty käytetään lievittää kipua ja vakauttaa selkärangan seuraavat murtumia aiheuttama osteoporoosi. Kyphoplasty on twostep prosessi. Ensimmäisessä vaiheessa lääkäri lisää ilmapallo laite auttaa palauttamaan korkeus ja muoto selkärangan. Toisessa vaiheessa, hän ruiskuttaa polymetyyliakrylaatti korjata murtuneen nikama. Menettely tehdään nukutuksessa, ja joissakin tapauksissa se tehdään avohoidossa.

Sillä diskogenic alaselkäkipu (rappeuttava levy tauti)

Intradiskal Sähkötermiset terapia (idet): Yksi lievin hoitoja alaselän kipu liittyy lisäämällä kuumennuslangan kautta pienen viillon takana ja tullut levy. Sähkövirta johdetaan sitten läpi viiran vahvistaa kollageenikuituja, jotka pitävät levyn yhdessä. Menettely tehdään; avohoidossa, usein paikallispuudutuksessa. Tehokkuus idet ei ole selvä.

Spinal fuusio: Kun rappeutunut levy on kivulias, kirurgi voi suositella sen poistamista ja sulattamalla levyn auttaa kipua. Tätä fuusiota voidaan tehdä vatsan, menettely tunnetaan anterior lannenikamien fuusio tai kautta takaisin, kutsutaan posterior fuusio. Fusion for alaselän kipu tai spinaalileikkausten olisi tehtävä vain viimeisenä keinona, ja potilaan tulee olla täysin selvillä riskeistä.

Levyn vaihto: Kun levy on herniated, yksi vaihtoehto diskusleikkaus, jossa levy on yksinkertaisesti poistetaan, on levyn poistamisen ja korvaamalla se synteettinen levy. Vaurioituneeseen yksi keinotekoinen palauttaa levyn korkeuden ja liikkeen välillä nikamien. Keinotekoinen levyt tulevat eri malleja.

National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia (NIAMS) tukee tutkimusta paremmin ymmärtämään ja hoitaa selkäkipu.

Yksi tärkeä tutkimuksen painopiste on viime vuosina ollut suhteellisen tehosta ja kustannustehokkuus kirurginen versus nonsurgical hoidettaessa tiloja, jotka liittyvät alaselän ja jalkojen kipu. Usean vuoden monikeskustutkimus nimeltään Spine hoitotuloksia Research Trial (SPORT) verrattuna yleisimmin käytetty standardi kirurgisia ja nonsurgical hoitoja potilaille, joilla on kolme yleisintä diagnooseista, joille selkärangan leikkaus suoritetaan: nikamavälilevy välilevytyrä, spinaalistenoosi, ja rappeuttavat spondylisthesis.

Varhainen havainnot tutkimus osoitti, että yleensä, muuten terveillä ihmisillä, joilla on leikkaus yhdelle näistä kolmesta olosuhteet ovat todennäköisesti menestyvät paremmin kuin ne, jotka saavat nonoperative hoitoa. (Kuitenkin pitkäaikainen seurantaa viittaa siihen, että edut leikkauksen vähenee ajan selkärangan ahtauma.)

SPORT tutkijat havaitsivat myös, että ihmiset, jotka ovat haluttomia leikkaukseen voi myös palauttaa kanssa nonoperative hoitoja, jos niiden ehdot eivät etene, ja niiden kipu on siedettävä. Ja mikä tärkeintä, viivyttämällä tai välttää leikkaus ei aiheuta lisävahinkoa useimmissa tapauksissa.

NIAMS-tuettu tutkijat tarkastelivat myös tieteellistä kirjallisuutta alaselän kipu ja tutki kustannuksia sekä suoraan (lääkkeet, sairaalahoito, avohoitokäyntien) ja epäsuorat (menetetystä palkasta, alentaa tuottavuutta, hoito-antavat kulut), ongelman ja sosioekonomiset tekijät että pelata sitä. Joitakin keskeisiä havaintoja, että tutkimus oli

Tutkijoiden mukaan nämä tiedot osoittavat, että on vähän Perusteet aggressiivisesti hoitoon loukkaantuneiden työntekijöiden ensimmäisen viikon tai kaksi episodi; on kuitenkin pakottavia perusteita puuttua subakuutin kauden välillä 2-4 viikkoa ja 6 kuukauden-, koska yhä todennäköisempää, että ne, jotka jäävät ilman työtä on vähenevä todennäköisyys koskaan palaamassa.

NIAMS-tuettu tutkimus on käynnissä. Tavoitteiden nykyinen tutkimus on

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

ninds.theernment

ahrq

/ NIOSH

selkä

rheumatology

niveltulehdus

amerchiro

osteopaattinen /

Akuutti kipu. Yleisin selkäkipu. Akuutti kipu alkaa usein äkillisesti-kun lasku tai vamma, esimerkiksi-ja kestää enintään 6 viikon ajan.

Kipulääkkeet. Lääkehoito on suunniteltu lievittää kipua. Kipulääkitystä käytetään selkäkipu sisältävät sekä resepti- että over-the-counter; tuotteita. Jotkut ovat otettava suun kautta, ja muut ovat hierotaan ihoon.

Selkärankareuma. Muoto niveltulehdus, joka vaikuttaa selkärangan, sakroiliaalisiin nivelet, ja joskus lantion ja hartioiden. Vaikeissa tapauksissa selkärangan nivelissä sulake ja selkärangan tulee jäykkä.

Cauda equina syndrooma. Ehto, jossa hermoja, että valvonta suoliston ja virtsarakon ovat puristuksissa kun he lähtevät selkärangan. Ellei hoideta ajoissa, ehto voi johtaa menetykseen suolen tai virtsarakon toimintaan.

Kaularanka. Yläosa selkärangan lähinnä kallon. The cervical spine comprises seven vertebrae.

Chronic pain. The least common type of back pain. Chronic pain may come about suddenly or gradually; it generally lasts for 3 months or longer.

Disk. A circular piece of cushioning tissue situated between each vertebrae of the spine. Each disk has a strong outer cover; and a soft jelly-like filling.

Diskectomy. The surgical removal of a herniated disk. A diskectomy can be performed in a number of different ways, such as through a large incision in the spine or through newer, less invasive procedures using magnifying microscopes, x rays, small tools, and lasers.

Facet joints. The joints where the vertebrae of the spine connect to one another. Arthritis of the facet joints is believed; to be an uncommon cause of back pain.

Fibromyalgia. A condition of widespread muscle pain, fatigue, and tender points on the body. Fibromyalgia is one cause of low back pain.

Herniated disk. A potentially painful problem in which the hard outer coating of the disk is damaged, allowing the disk’s; jelly-like center to leak and cause irritation to adjacent nerves.

Intradiskal electrothermal therapy (IDET). A treatment for herniated disks in which a wire is inserted into the disk through a small incision in the back. An electrical current is then passed through wire to modify and strengthen the collagen; fibers that hold the disk together.

Kyphoplasty. A procedure for vertebral fractures in which a balloon-like device is inserted into the vertebra to help restore; the height and shape of the spine and a cement-like substance is injected to repair and stabilize it.

Laminectomy. The surgical removal of the lamina (the back of the spinal canal) and spurs inside the canal that are pressing; on nerves within the canal. The procedure is a major surgery requiring a large incision and a hospital stay.

Lumbar spine. The lower portion of the spine. The lumbar spine comprises five vertebrae.

Osteoarthritis. A disease in which the cartilage that cushions the ends of the bones at the joints wears away, leading to pain, stiffness, and bony overgrowths, called spurs. It is the most common form of arthritis and becomes more likely with age.

Osteoporoosi. A condition in which the bones become porous and brittle and break easily.

Nivelreuma. A disease that occurs when the body’s immune system attacks the tissue that lines the joints, leading to joint pain, inflammation, instability, and misshapen joints.

Sacroiliac joints. The joints where the spine and pelvis attach. The sacroiliac joints are often affected by types of arthritis referred to as spondyloarthropathies.

Sciatica. Pain felt down the back and outer side of the thigh. The usual cause is a herniated disk, which is pressing on a nerve root.

Scoliosis. A condition in which the spine curves to one side as a result of congenital malformations, neuromuscular disorders, injury, infection, or tumors.

Spinal fusion. The surgical joining of two or more vertebrae together, usually with bone grafts and hardware. The resulting fused vertebrae are stable but immobile. Spinal fusion is used as a treatment for spondylolisthesis, scoliosis, herniated disks, and spinal stenosis.

Spinal stenosis. The narrowing of the spinal canal (through which the spinal cord runs), often by the overgrowth of bone caused by osteoarthritis of the spine.

Spondyloarthropathy. A form of arthritis that primarily affects the spine and sacroiliac joints.

Spondylolisthesis. A condition in which a vertebra of the lumbar (lower) spine slips out of place.

Tissue rejection. Tissue rejection occurs when a person’s immune system attacks donor tissue, such as donor bone tissue used for spinal fusion surgery.

Vertebrae. The individual bones that make up the spinal column.

Vertebroplasty. A minimally invasive surgical procedure that involves injecting a cement-like mixture into a fractured vertebra to relieve pain and stabilize the spine.

The NIAMS gratefully acknowledges the assistance of the following individuals in the preparation and review of the original version of this booklet: James Kang, M.D., University of Pittsburgh, Pittsburgh, PA; Jeffrey Katz, M.D., Brigham and Women’s Hospital, Boston, MA; William Lauerman, M.D., Georgetown University, Washington, DC; and James Panagis, M.D., M.P.H., NIAMS/theernment, Bethesda, MD.

Tehtävänä National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia (NIAMS), osa Yhdysvaltain terveys- ja Human Services’ernment (theernment), on tukea syiden tutkimisen, hoito ja ehkäisy niveltulehdus ja tuki- ja liikuntaelinten ja ihosairaudet; koulutusta perus- ja kliinisten tutkijoiden suorittaa tätä tutkimusta; ja tiedon levittämistä tutkimukseen edistymistä näissä sairauksissa. The NIAMS Information Clearinghouse is a public service sponsored by the Institute that provides health information and information sources. Lisätietoja löytyy sen NIAMS verkkosivuilla atniams.theernment. Information on bone and its disorders can be obtained from the theernment Osteoporosis and Related Bone Diseases ~ National Resource Center by calling (toll free) 800–624–BONE (2663) or by visiting its website atniams.theernment/bone.

Tämä julkaisu sisältää tietoja lääkkeitä käytetään terveydentilan keskusteltu täällä. Kun tämä julkaisu on kehitetty, olemme mukana parhaiten ajan tasalla (tarkat) tiedot käytettävissä. Joskus uutta tietoa lääkityksen vapautetaan.

Informaatio- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Huumeet @ on haettavissa luettelo -hyväksytyt lääkevalmisteet.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

15-5282