päänsärky opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

The International Headache Societyn luokittelee päänsärkyä kahteen päätyyppiin: ensisijainen päänsärky ja toissijainen päänsärky .; Ensisijainen päänsärky sisältää; jännitys-päänsärkyä; migreeni; klusterin päänsärkyä.

oireet

Määritelmän mukaan päänsärky on kipu pään. Mutta tyyppi, sijainti, ja kivun voimakkuudessa vaihtelevat suuresti. Ja migreeni, voi olla syvällinen oireita ilman päänsärkyä .; Henkilö voi samanaikaisesti olla useita syitä päänsärkyä. On tavallista, että ihminen on sekä migreenin ja jännitys-päänsärkyä. Ja oireita jännitys-ja migreenin voivat mennä päällekkäin. Esimerkiksi molempien päänsärkyä voi pahentaa kirkkaita valoja tai ääneen ääniä .; Yleensä migreeniin yleensä sykkiä. Jännitys-päänsärkyä taipumus aiheuttaa enemmän jatkuvaa kipua. Mutta kipu joko migreeni tai jännitys-päänsärky voi olla tasaista tai sykkiväksi, tai voi vuorotellen kahdella .; Diagnoosi; Useimmiten ihmiset voivat tehdä itsestään diagnoosi jännitys-päänsärkyä tai migreeniä. Kuitenkin puhkeamista uuden, erittäin kova päänsärky tulisi kehottaa pikaisesti vierailu kliiniseen arviointiin. Lääkäri voi usein tehdä diagnoosi perustuu omaan kuvaus päänsärky, sairaushistoria, ja tulokset lääkärintarkastuksesta .; Tietokonetomografia (TT) tai magneettikuvaus (MRI) skannata pään voi tilata. Nämä kuvantamistutkimuksissa voidaan tutkia päänsärky kipu, joka liittyy odottamattomia tai epätavallisia oireita .; Odotettu kesto; Päänsärkyä voi kestää muutamasta minuutista koko päivän, ja jopa monta peräkkäistä päivää .; Krooninen päänsärky tai pysyviä migreeni voi kestää osan tai koko päivän useimpina päivinä viikossa. Kipu voi olla myös jatkuva. Intensiteetti kipu voi vaihdella tuona aikana .; ehkäisy; Rentoutumista tekniikoita ja välttäminen stressitilanteissa saattaa auttaa ehkäisemään päänsärkyä. Monet asiat voivat laukaista päänsäryn. Tunnistaa ja korjata yhden tai useamman laukaisee voi vähentää päänsärky taajuus ja vakavuus .; Henkilöt, joilla on usein tai vaikea migreenikohtausten usein hyödyllistä ottaa estolääkityksen päivittäin. Esimerkkejä ovat; Beetasalpaajia, kuten propranololi (Inderal) tai nadolol (Corgard); Kalsium -kanavan salpaajia, kuten verapamiilin (Calan, Isoptin); Antikonvulsantit, kuten valproaatti (Depakote, muut tuotenimet) tai topiramaatin (Topamax); Trisykliset masennuslääkkeet, kuten amitriptyliini (Elavil) tai venlafaksiini (Effexor).

Diagnoosi

Useimmiten ihmiset voivat tehdä itsestään diagnoosi jännitys-päänsärkyä tai migreeniä. Kuitenkin puhkeamista uuden, erittäin kova päänsärky tulisi kehottaa pikaisesti vierailu kliiniseen arviointiin. Lääkäri voi usein tehdä diagnoosi perustuu omaan kuvaus päänsärky, sairaushistoria, ja tulokset lääkärintarkastus.

Kuinka kauan se kestää?

Päänsärkyä voi kestää muutamasta minuutista koko päivän, ja jopa monta peräkkäistä päivää.

Miten estää tämän terveydentila

Rentoutumista tekniikoita ja välttäminen stressitilanteissa saattaa auttaa ehkäisemään päänsärkyä. Monet asiat voivat laukaista päänsäryn. Tunnistaa ja korjata yhden tai useamman laukaisee voi vähentää päänsärky taajuus ja vakavuus.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Sillä harvoin päänsärkyä, over-the-counter kipulääkkeiden ovat käteviä, tehokkaita ja suhteellisen turvallinen. Esimerkkejä ovat aspiriini, parasetamoli (Parasetamoli), ibuprofeeni (Advil, Motrin) ja naprokseeni (Aleve). Jotkut ihmiset saavat enemmän kivunlievityksen yhdistelmähoitoa kipulääkkeiden, jotka sisältävät kofeiinia.

Kun vierailla lääkäri

Useimmat päänsäryt ovat harmittomia. On rauhoittavaa, jos pystyt lievittää päänsärkyä ilman lääkkeitä tai vain satunnaisesti käyttää kipulääkettä.

Ennuste

Harvoin episodimainen päänsärkyä voidaan yleensä hoitaa onnistuneesti kipua lievittävää lääkitystä. Mutta löytää oikea yhdistelmä hoitoja lievittää usein satunnaista ja kroonista päänsärkyä voi kestää useita kuukausia. Ajan myötä useimmat ihmiset ovat vähemmän ja vähemmän vaikea päänsärky.