päänsärky

Päänsärky on kipu tahansa alueen päähän. Päänsärkyä voi esiintyä yhdellä tai molemmilla puolilla päätä, eristää tiettyyn paikkaan, säteillä vastapäätä päätä yhden pisteen, tai on viselike laatu.

Päänsärky voi näkyä terävä kipu, jyskyttävä tunne tai särkyä. Päänsärky voi kehittyä vähitellen tai yhtäkkiä, ja se voi kestää alle tunnin useisiin päiviin.

Sekavuus tai vaikeuksia ymmärtää puhetta, pyörtyminen, korkea kuume, yli 102 F 104 F (39 C 40 C), tunnottomuus, heikkous tai halvaantuminen toisella puolella kehoa, Niskajäykkyys, Trouble nähdä, vaikeuksia puhua, Trouble kävely; pahoinvointia tai oksentelua (jos ei selkeästi liittyvät flunssa tai krapulassa)

ensisijainen päänsärkyä

Päänsärky oireita voi auttaa lääkäri määrittää sen syyn ja asianmukaista hoitoa. Useimmat päänsärkyä eivät ole seurausta vakavasta sairaudesta, mutta jotkut voivat johtua hengenvaarallinen tila vaatii ensiapua.

Hakeudu ensiapuun

Päänsärky luokitellaan yleensä syy

Aikataulu lääkärin käynnin

Ensisijainen päänsärky johtuu liikatoimintaa tai ongelmia kipua herkkä rakenteita pään. Ensisijainen päänsärky ei ole oire johonkin sairauteen.

Kemiallista toimintaa aivoissa, hermojen tai verisuonten ympäröivä kallo, tai lihaksia pään ja kaulan (tai jokin näiden tekijöiden yhdistelmä) voi olla tärkeä rooli ensisijainen päänsärkyä. Jotkut saattavat myös geenejä, jotka tekevät niistä todennäköisesti kehittämään tällaisia ​​päänsärkyä.

Päänsärky voi olla oire vakava tila, kuten aivohalvaus, aivokalvontulehdus tai aivotulehdus.

Mene sairaalaan ensiapuun tai käydä lääkärin tai paikalliseen hätänumeroon jos sinulla on pahin päänsärky elämäsi, äkillinen, vaikea päänsärky tai päänsärkyä liitettävä

Mene lääkäriin, jos koet päänsärkyä

käydä lääkärin

Esiintyy useammin kuin tavallisesti; ovat vakavampia kuin tavallisesti; pahenevat tai ne eivät parane asianmukaista käyttöä over-the-counter lääkkeitä, Keep teitä toimimasta, nukkuminen tai osallistumalla normaaliin toimintaan; Koska et hätä, ja haluaisit löytää hoitovaihtoehtoja, joiden avulla voit hallita paremmin