ruoka-aineallergiat: ymmärtäminen elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä

Elintarvikemerkinnöissä luetella ruoka allergeeneja auttaa välttämään allergisen reaktion. Tässä top kahdeksan ruoka allergeeneja luettelossa.

Yhdysvalloissa, Food and Drug Administration (FDA) edellyttää, elintarvikkeiden valmistajat luetella kahdeksan yleisin ainesosia, jotka laukaisevat ruoka-aineallergiat. Useimmissa muissa maissa on vastaavia sääntöjä. Yhdysvalloissa, tietoa ruoka-aineallergiat on kirjoitettava yksinkertaisesti että aikuiset ja vanhemmat lapset voivat ymmärtää. Kahdeksan elintarvikkeet sisältyvät ruoka-allergia merkinnöissä oli arviolta 90 prosenttia allergisia reaktioita. Nämä kahdeksan elintarvikkeet ovat

US elintarvikemerkinnöissä ottaa osan arvailun etiketin lukeminen, joka auttaa sinua helpommin tunnistaa elintarvikkeita, jotka voivat aiheuttaa allergisen reaktion. Seuraavassa on vastauksia muutamiin yleisiin kysymyksiin ruoka etiketti vaatimuksista.

Elintarvikkeiden merkinnät lait edellyttävät ruokaa allergeeneja voidaan tunnistaa myös hyvin pieniä määriä – mutta vain silloin, kun ne sisälsivät ainesosana. Valmistajien ei tarvitse sisällyttää varoituksia ruoka allergeenien vahingossa käyttöön valmistuksen aikana tai pakkaus (ristikontaminaation). Tämä yhteinen esiintyminen voi aiheuttaa ongelmia, jos olet hyvin herkkä ruoka allergeeneja.

Monet valmistajat vapaaehtoisesti sisältävät varoituksia, mutta nämä neuvoa merkinnät eivät ole aina selkeitä. Ja valmistajat ovat erilaisia ​​tapoja sanoa elintarvike allergeeni voi olla läsnä. Esimerkiksi tarroja voi sanoa “valmistettu tehtaassa, joka myös käsittelee vehnä” tai “voi sisältää soijaa.” FDA pyrkii tekemään muodon näiden neuvoa tarrat johdonmukaisempia siten, että se on helpompi tunnistaa, mitkä tuotteet sisältävät allergeeneja. Jos olet epävarma siitä, onko tuote sisältää jotain olet allerginen, on parasta välttää sitä, kunnes tarkistaa lääkäriltä.

Vaikka keliakian eroaa ruoka-allergia, se voi aiheuttaa vakavia oireita. Gluteeni aiheuttaa vakavia terveysongelmia ihmisiä, joilla on keliakia, krooninen ruoansulatuskanavan häiriö. Gluteeni on proteiini, jota esiintyy jyvät, kuten vehnä, ohra ja ruis. Se löytyy monia elintarvikkeita ja elintarvikkeiden ainesosia.

FDA on perustettu alustavat suuntaviivat Termin “gluteeniton” elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä. Tällä hetkellä “gluteeniton” merkki on vapaaehtoinen – se on jopa valmistajalle, kuuluuko se. Monet elintarvikkeet ovat luontaisesti gluteeniton ja voidaan tai ei tällaisiksi merkittävä. FDA on jalostusprosessissa suuntaviivoja gluteeniton merkintöjä.

Aina tarkistaa tarroja että tiedät mitä olet syöminen ja juominen. Vaikka elintarvikkeeseen saattanut olla turvallinen, kun viimeksi ostanut tai kulutetaan, se on mahdollista, että ainekset ovat muuttuneet tai etiketti on päivitetty. Jos olet epävarma siitä, elintarvikkeiden ainesosien, ota yhteyttä valmistajaan siitä, onko elintarvike mahdollisesti sisältää ruokaa allergeeni.

käydä lääkärin