ruoka-allergia hoitoja ja lääkkeitä

Ainoa tapa välttää allerginen reaktio on välttää elintarvikkeita, jotka aiheuttavat oireita. Kuitenkin vaikka oman parhaansa, saatat joutua kosketuksiin elintarvikkeen, joka aiheuttaa reaktion.

Jotta pieni allergisen reaktion, over-the-counter tai määrätty antihistamiinit saattavat auttaa vähentämään oireita. Näitä lääkkeitä voidaan ottaa altistuksen jälkeen allergiaa aiheuttavia ruoka lievittää kutinaa tai nokkosihottumaa. Kuitenkin, antihistamiinit voi kohdella vakavan allergisen reaktion.

kokeellinen hoidot

Jotta vakava allerginen reaktio, saatat tarvita hätätilanteessa injektiona adrenaliinin ja matka ensiapuun. Monet allergikoille mukanaan adrenaliini autoinjektorista (EpiPen, Twinject, Auvi-Q). Tämä laite on yhdistetty ruisku ja salannut neulaa joka ruiskuttaa yhden lääkeannoksen painettaessa vasten reiteen.

Jos lääkäri on määrännyt sinulle adrenaliini autoinjector

Vaikka siellä on meneillään tutkimus löytää parempia hoitoja vähentää ruoka-allergia oireita ja estää allergia-iskut, ei ole mitään todistettua hoitoa, joka voi estää tai kokonaan lievittää oireita. Valitettavasti, allergia laukausta (immunoterapia), sarja injektioita käytetään vähentämään vaikutusta muiden allergiat, kuten heinänuha, eivät ole tehokkaita hoidettaessa ruoka-aineallergiat.

Kaksi hoidot tutkitaan ovat