ruoka-allergia testejä ja diagnoosi

Ei ole standardi testi käytetään vahvistamaan tai sulkea pois ruoka-allergia. Lääkäri harkitsee monia asioita ennen diagnoosia. Seuraavat asiat voivat auttaa määrittämään, jos olet allerginen ruokaa tai jos oireet johtuvat jostain muusta

Ihotesti. Ihon prick-testi voi määrittää reaktio erityisesti elintarvikkeiden. Tässä testissä pieni määrä epäillyn elintarvike saatetaan iholle kyynärvarren tai taaksepäin. Iho on sitten piston neulalla, jotta pieni määrä ainetta alta ihon pinnalle.

Jos olet allerginen tietylle tutkittavien aineiden, kehität kohouma tai reaktio. Muista, positiivisen reaktion tämä testi ei yksin riitä vahvistamaan ruoka-allergia.

Poistaminen ruokavaliosta. Sinua saatetaan pyytää poistamaan epäillyn elintarvikkeiden viikon tai kaksi, ja lisää sitten elintarvikkeita takaisin osaksi ruokavaliota yksi kerrallaan. Tämä prosessi voi auttaa linkkiä oireita tiettyihin elintarvikkeisiin. Tämä ei kuitenkaan ole idioottivarma menetelmä.

Psykologiset tekijät sekä fyysiset tekijät voivat tulla sovellettavaksi. Jos esimerkiksi luulet herkkä ruoka, vastaus voisi laukaista, että ei voi olla totta allerginen yksi. Jos olet ollut vakava reaktio ruoka aikaisemmin, tämä menetelmä ei ehkä ole turvallinen.