sivuääniä

Sydämen sivuääniä ovat ääniä aikana syke kierron – kuten viuhahtava tai swishing – jonka levoton verta tai lähellä sydäntä. Nämä äänet kuuluvat stetoskooppi. Normaali syke tekee kaksi kuulostaa “Lubb-dupp” (joskus kutsutaan “lub-DUP”), jotka ovat äänet sydämesi venttiilien sulkeminen.

Sydämen sivuääniä voi olla läsnä syntymän (synnynnäinen) tai kehittää myöhemmin elämässä. Sydämen sivuääni ei ole sairaus – mutta sivuääniä voi ilmoittaa taustalla sydänsairaus.

Usein sivuääniä ovat harmittomia (viattomia) ja ei tarvitse hoitoa. Jotkut sivuääniä voi vaatia seurantaa testit olla varma sivuääni ei johdu vakava taustalla sydänsairaus. Hoito tarvittaessa on suunnattu syyn sivuääniä.

Jos sinulla on vaaraton sydämen sivuääni, joka tunnetaan paremmin nimellä viattoman sivuääniä, et todennäköisesti ei ole mitään muita merkkejä tai oireita.

Epänormaali sivuääniä voi aiheuttaa mitään selvää muita merkkejä tai oireita, lukuun ottamatta epätavallisia ääniä lääkäriltä kuulee, kun kuuntelet sydämesi kanssa stetoskooppi. Mutta jos sinulla on näitä merkkejä tai oireita, ne voivat osoittaa sydänsairaus

Kun lääkäriin

Useimmat sivuääniä eivät ole vakavia, mutta jos uskot tai lapsellasi on sydämen sivuääni, tehdä ajanvarauksen nähdä perhelääkäri. Lääkäri voi kertoa sinulle, jos sivuääniä on syytön ja ei vaadi jatkokäsittelyä tai jos taustalla sydänsairaus on edelleen tutkittava.

Innocent sivuääniä

On olemassa kahdenlaisia ​​sivuääniä: viaton murmurs ja epänormaali sivuääniä. Henkilö, viaton sivuääni on normaali sydän. Tämäntyyppinen sivuääniä on yleinen vastasyntyneillä ja lapsilla.

Epänormaali sivuääniä on vakavampi. Lapsilla, epänormaali sivuääniä johtuvat yleensä synnynnäinen sydänvika. Aikuisilla epänormaali sivuääniä ovat useimmiten johtuvat hankitun sydämen venttiili ongelmia.

Viaton sivuääni voi esiintyä, kun veri virtaa nopeammin kuin normaali sydämen kautta. Ehdot, jotka saattavat aiheuttaa nopeasti veren virtausta läpi sydämen, jolloin viaton sivuääniä, sisältävät

Innocent sivuääniä saattavat hävitä ajan myötä, tai ne voivat kestää koko elämän ilman koskaan aiheuttaen lisää terveysongelmia.

Epänormaali sydämen sivuääniä

Yleisin syy epänormaaleja sivuääniä lapsilla on kun vauvat ovat syntyneet rakenteellisia ongelmia sydämen (synnynnäinen sydänvika).

Yhteinen vaurioiden joka aiheuttaa sydämen sivuääniä sisältävät

Reiät sydämessä tai sydämen shunts. Tunnetaan väliseinän vikoja, reiät sydämessä voi olla tai ei olla vakavia, koosta riippuen reiän ja sen sijainti.

Sydämen shunts tapahtua kun on epänormaali veren virtaus välillä sydämen kammiot tai verisuonia, mikä voi johtaa sydämen sivuääni.

Muita syitä epänormaali sydämen sivuääniä kuuluvat infektiot ja olosuhteet, jotka vahingoittavat rakenteita sydämen ja ovat yleisempiä vanhemmat lapset tai aikuiset. Esimerkiksi

Mitä voit tehdä

Endokardiitti. Tämä infektio sisäpinta sydämesi ja venttiilit tyypillisesti esiintyy, kun bakteereita tai muita bakteereita toisesta osa kehosta, kuten suussa, levitä kautta verenkiertoon ja jättää sydämessäsi.

Hoitamattomana endokardiitti voivat vahingoittaa tai tuhota sydänläppien. Tämä tila esiintyy yleensä ihmisiä, jotka jo on sydänläpän poikkeavuuksia.

On riskitekijöitä, jotka lisäävät mahdollisuuksia kehittää sydämen sivuääni, mukaan lukien

Tekijöitä, jotka lisäävät lapsen riskiä sairastua sydämen sivuääni kuuluu

Jos uskot tai lapsellasi on sydämen sivuääni, tehdä ajanvarauksen nähdä perhelääkäri. Vaikka useimmat sivuääniä ovat vaarattomia, se on hyvä idea poissulkemiseksi taustalla sydän ongelmia, jotka voivat olla vakavia.

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon keskustella, se on hyvä idea olla valmis varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmis ja tietää mitä odottaa lääkäriltä.

Mitä odottaa lääkärin

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Sillä sydämen sivuääniä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Lisätestit

Sydämen sivuääniä yleensä havaitaan jos lääkäri kuuntelee sydämesi käyttämällä stetoskooppi aikana fyysinen tentti.

Voit tarkistaa, onko sivuääni on syytön tai epänormaalia, lääkäri harkitsee

Lääkäri myös etsiä muita merkkejä ja oireita sydämen ongelmat ja kysyä lääketieteen historian ja onko muiden perheenjäsenten on ollut sivuääniä tai muita sydänsairauksia.

Jos lääkäri on sitä mieltä sydämen sivuääni on epänormaali, sinun tai lapsi voi tarvita lisätestejä, kuten

Sydämen katetrointi. Tässä testissä katetri työnnetään verisuoneen jalassa tai käsivarteen, kunnes se saavuttaa sydämesi. Paineet oman sydämen kammiot voidaan mitata, ja väriaine voidaan injektoida.

Väriaine voidaan nähdä röntgen, joka auttaa lääkäriä nähdä veren virtausta läpi sydämen, verisuonten ja venttiilit Tarkista ongelmat. Tätä testiä käytetään yleisesti muut kokeet ovat olleet tuloksettomia.

Lääkehoito

Viaton sivuääniä yleensä vaadi hoitoa, koska sydän on normaali. Jos viattomia sivuääniä ovat seurausta sairauden, kuten kuumetta tai liikatoimintaa, sivuääniä menee pois kun tämä ehto on käsitelty.

Jos sinä tai lapsesi on epänormaali sydämen sivuääni, hoito ei ehkä ole tarpeen. Lääkäri saattaa haluta seurata kunnon ajan. Jos hoito on tarpeen, se riippuu siitä, mitä sydänsairaus aiheuttaa solinaa ja se voi sisältää lääkkeitä tai leikkausta.

Lääkityksen lääkäri määrää riippuu kustakin sydänvaivoja olet. Jotkut lääkkeet, lääkäri voi antaa sinulle kuuluu

Monet venttiili olosuhteet ei voida hoitaa lääkkeillä yksinään. Riippuen sydänsairaus, lääkäri voi suositella yhden näistä vaihtoehdoista hoitoon vaurioitunutta tai vuotava venttiili

Leikkaus

Valve korjaus

Korjaa venttiili, lääkäri voi suositella yhtä seuraavista menettelyistä

venttiili korvaaminen

Monissa tapauksissa, venttiili on vaihdettava. vaihtoehtoja ovat

Avosydänleikkaus. Tämä on ensisijainen kirurginen hoito vaikean ahtauma. Your kirurgi poistaa kavennettu venttiili ja korvaa sen mekaaninen venttiili tai kudoksen venttiilin.

Mekaaniset venttiilit, jotka on valmistettu metallista, ovat kestäviä, mutta liittyy riski verihyytymien muodostumista. Jos saat mekaaninen venttiili, sinun täytyy ottaa antikoagulantti lääkitys, kuten varfariinia (Coumadin, Jantoven), elämän estämään verihyytymien.

Tissue venttiilit – joka voi olla peräisin sian, lehmän tai ihmisen kuolleen luovuttajan – usein lopulta pitää vaihtaa. Toinen tyyppi kudoksen venttiili korvaaminen, joka käyttää omaa keuhkojen venttiili (autografti) on joskus mahdollista.

Transcatheter aorttaläppäleikkaus (Tavr). Vähemmän invasiivisia lähestymistapa, Tavr liittyy korvaa aorttaläpän proteesin venttiili kautta valtimo jalan tai pienen viillon rintaa.

Joissakin tapauksissa, venttiili voidaan työntää katetrin kautta kudokseen korvaavan venttiili, joka on korvattava (venttiili-in-venttiili menettely).

Tavr on yleensä varattu henkilöille, joilla on vaikea aorttaläpän ahtauma, joilla on lisääntynyt komplikaatioiden riskiä aorttaläpän leikkausta.

Lääkärit käytetään suositella, että useimmat ihmiset, joilla sydämen sivuääniä antibiootteja ennen vierailulla hammaslääkäri tai kirurginen vuoksi mahdollisia komplikaatioita bakteeri-infektio, joka vaikuttaa limakalvon heart (infektoiva endokardiitti).

Lääkärit ei enää suositella antibiootteja ennen menettelyjä, paitsi ihmiset suurimmassa vaarassa komplikaatioiden saastuneen endokardiitti, kuten ne, joilla on keinotekoinen sydän venttiili tai ihmisiä, joilla on tiettyjä synnynnäinen sydänvika.

Vaikka siellä ei ole paljon voit tehdä estääkseen sydämen sivuääni, se on rauhoittavaa tietää, että sydämen sivuääniä eivät ole sairaus, ja ne ovat usein harmittomia. Lapsille, monet sivuääniä mene pois omasta kuin lapset kasvavat. Aikuisille sivuääniä saattaa kadota, kun taustalla kunnossa aiheuttaa heille paranee.

käydä lääkärin