sydämen supistumisen ja veren virtaus

Alla oleva animaatio näyttää, miten sydämesi pumppaa verta. Napsauta “Käynnistä” -painiketta pelata animaation. Kirjallinen ja suullinen ohjeissa kuhunkin kehykseen. Käytä painikkeita oikeassa alakulmassa keskeyttää, käynnistää uudelleen tai toistaa animaation, tai käytä vierityspalkkia alla painikkeet liikkua kehyksiä.

Asenna Flash.

Animaation osoittaa, kuinka veri virtaa sydämen läpi, koska se sopimukset ja rentouttaa.

sydämenlyönti

Lähes jokainen on kuullut todellinen tai tallennettu ääni sydämen. Kun sydän lyö, se tekee “lub-DUB” ääni. Välillä kerran kuulet “lub” ja “DUB” veri pumpataan sydämen ja verenkiertoelimistön.

pumppaus Action

Sydämen lyönti voi tuntua yksinkertainen, toistuva tapahtuma. Kuitenkin se on monimutkainen joukko hyvin tarkkoja ja koordinoitua tapahtumia. Nämä tapahtumat tapahtuvat sisällä ja ympärillä sydämesi.

Kumpikin puoli sydämesi käyttää tuloventtiilin auttaa siirtymään veren välillä atrium ja kammion. Tricuspid venttiili tekee tämän väliin oikean eteisen ja kammion. Mitraaliläpän tekee tämän välillä vasempaan eteiseen ja kammion. “Lub” on ääni tricuspid ja hiippaläpän venttiilien sulkeminen.

Jokainen sydämesi kammiot on myös poistoventtiili. Oikean kammion käyttää keuhkojen venttiili auttaa siirtymään verta keuhkojen verisuonia. Vasemman kammion käyttää aorttaläpän tekemään sama aortta. Tehtävä “Kopioi” on ääni aortan ja keuhkojen venttiili sulkeutuu.

Jokainen syke on kaksi perusosaa: lepovaihe (di-AS-toe-lee) ja systolisen (SIS-toe-lee).

Diastolen aikana Atria ja kammiot sydämesi rentoutua ja alkaa täyttyä verellä. Lopussa Diastolen sydämesi eteiset sopimus (eteisen systole) ja pumppaa verta kammiot.

Eteiset sitten alkaa rentoutua. Seuraavaksi, sydämesi kammiot sopimuksen (kammiosupistuksen) ja pumppaa verta pois sydämestäsi.

Sydämesi käyttää sen neljä venttiiliä varmistaa oman veri virtaa vain yhteen suuntaan. Terveet venttiilit avautuvat ja sulkeutuvat koordinoidusti pumppaukselle sydämesi eteisten ja kammioiden.

Jokainen venttiili on joukko läppiä kutsutaan lehtisiä tai cusps että sinetti tai avaa venttiilin. Kuspit mahdollistavat pumpataan verta läpi kammioiden ja omaan verisuonten ilman varmuuskopiointia tai virtaavaa taaksepäin.

Happiköyhien veri vena cavae täyttää sydämesi oikeaan eteiseen. Atrium sopimukset (eteisen systole). Tricuspid venttiili välissä oikean eteisen ja kammion avaa lyhyen aikaa ja sitten sulkee. Tämä mahdollistaa veren syöttää oikean kammion ilman virtaa takaisin oikeaan eteiseen.

Kun sydämesi oikean kammion täyttää veren, sen sopimukset (kammiosupistuksen). Keuhkojen venttiili sijaitsee välillä oikean kammion ja keuhkovaltimon avautuu ja sulkeutuu nopeasti.

Tämä mahdollistaa veren astua keuhkovaltimoissa ilman virtaa takaisin oikeaan kammioon. Tämä on tärkeää, koska oikean kammion alkaa täyttää enemmän verta läpi kolmiliuskaläpän. Veri kulkee keuhkojen verisuonia keuhkoihin poimia happea.

Happipitoista verta palaa keuhkoista sydämesi vasemmalla atrium kautta keuhkojen suonet. Koska sydämesi vasempaan eteiseen täyttää veren, sen sopimukset. Tätä tapahtumaa kutsutaan eteisen systole.

Mitraaliläpän välissä vasemmalle atrium ja vasemman kammion avautuu ja sulkeutuu nopeasti. Tämä mahdollistaa veren kulkea vasempaan eteiseen vasempaan kammioon ilman virtaa taaksepäin.

Koska vasemman kammion täyttää veren, sen sopimukset. Tätä tapahtumaa kutsutaan kammiosupistuksen. Aorttaläpän välissä vasemman kammion ja aortan avautuu ja sulkeutuu nopeasti. Tämä mahdollistaa veren virtauksen aorttaan. Aortta on pääväylä, joka kuljettaa verta sydämesi muun kehon.

Aorttaläpän sulkeutuu nopeasti estää veren virtaamisen takaisin vasempaan kammioon, joka jo on täyttymässä uutta verta.

Kun sydämesi pumppaa verta läpi verisuonet, se luo pulssi että voit tuntea valtimoihin lähellä ihon pintaa. Esimerkiksi, voit tuntea pulssi valtimon ranteen sisäpuolella, alle peukalolla.

Kun pulssi

Voit laskea, kuinka monta kertaa sydän lyö ottamalla pulssi. Tarvitset katsella toisella kädellä.

Löytää pulssi, varovasti aseta indeksi ja keskisormi valtimo sijaitsee sisemmän ranne joko käsivarren alapuolella peukalolla. Sinun pitäisi tuntea sykkivä tai napauttamalla vastaan ​​sormilla.

Katso toisen käden ja laske pulssien lukumäärä tunnet 30 sekunnissa. Kaksinkertainen määrä selvittää sykettä tai pulssi 1 minuutin ajan.

Tavallinen lepo pulssi aikuiselle on 60 ja 100 lyöntiä minuutissa. Löytää lepo pulssi, laske pulssi kun olet istunut tai lepää hiljaa vähintään 10 minuutin ajan.