sydämen vajaatoiminta elämäntapa ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Making elämäntapojen muutokset voivat usein lievittää oireita sydämen vajaatoiminnan ja estää taudin pahenemisen. Nämä muutokset voivat olla yksi tärkeimmistä ja hyödyllisiä voit tehdä. Elintapojen muutokset lääkäri voi suositella sisältää

Lopeta tupakointi. Tupakointi vahingoittaa verisuonten, nostaa verenpainetta, vähentää hapen määrää veressä ja saa sydämen lyömään nopeammin.

Jos tupakoit, kysy lääkäriltäsi suositella ohjelman avulla voit lopettaa. Et voi harkita sydämensiirto jos jatkavat tupakointia. Vältä tupakansavu, too.

Rajoita suolaa ruokavalioosi. Liika natrium edesauttaa nesteen kertyminen, mikä saa sydämen työskentelemään kovemmin ja aiheuttaa hengenahdistusta ja jalkojen turvotus, nilkat ja jalat.

Tarkista lääkäriltä, ​​että natrium rajoitus sinulle suositellut. Muista, että suola on jo lisätty valmisruoissa, ja sitä pitää käyttää varoen suolan korvikkeita.

Rajoittaa alkoholin ja nesteitä. Lääkäri todennäköisesti suosittelee, että et juo alkoholia jos sinulla on sydämen vajaatoiminta, koska se voi vuorovaikutuksessa lääkitys, heikentää sydänlihas ja lisäävät riskiä sydämen rytmihäiriöiden.

Jos sinulla on vaikea sydämen vajaatoiminta, lääkäri voi myös ehdottaa sinulle määrä rajoitetaan nesteiden juot.

Ole aktiivinen. Kohtalainen aerobista toimintaa auttaa pitämään muun kehon terveenä ja ilmastoitu, vähentää vaatimuksia sydänlihas. Ennen kuin aloitat käyttäessään kuitenkin, keskustele lääkärisi harjoitusohjelman joka sopii sinulle. Lääkäri voi ehdottaa kävelyä ohjelmaa.

Tarkista paikalliseen sairaalaan nähdä, jos se tarjoaa sydänkuntoutusohjelmassa; jos näin on, keskustele lääkärisi ilmoittautumalla ohjelmaan.

Vähentää stressiä. Kun olet ahdistunut tai järkyttynyt, sydämesi lyö nopeammin, sinun hengittää raskaammin ja verenpaine usein nousee. Tämä voi tehdä sydämen vajaatoiminta pahempi, koska sydämesi on jo vaikeuksia täyttävät elimistön vaatimuksiin.

Löytää keinoja vähentää stressiä elämässäsi. Antaa sydämesi levätä, kokeile napping tai laittamalla jalat ylös kun mahdollista. Viettää aikaa ystävien ja perheen olevan sosiaali- ja auttaa pitämään stressin loitolla.

Sleep helppoa. Jos sinulla on hengenahdistusta, varsinkin yöllä, nukkua pää kohollaan käyttämällä tyynyn tai kiilan. Jos kuorsaus tai on ollut muita unihäiriöt, varmista, että saat testattu uniapnea.

Parantaa nukkua yöllä, pönkittää pään tyynyillä. Myös keskustella lääkärisi muuttamalla aika lääkitystä, erityisesti diureetteja. Diureetteja aiemmin päivällä voi vähentää tarvetta virtsata niin usein yöllä.