sydän-terveellistä ruokavaliota: 8 askelta estää sydänsairauksia

Vähärasvaista lihaa, siipikarjaa ja kalaa, vähärasvaisia ​​maitotuotteita, ja munat ovat joitakin paras proteiinia. Mutta ole varovainen valita alemman rasvaa vaihtoehtoja, kuten rasvatonta maitoa sijasta täysmaitoa ja nahatonta kananrintaa sijaan paistettua kanaa pihvejä.

Kala on toinen hyvä vaihtoehto rasvaisen lihan. Ja tietyntyyppisiä kaloja on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka voivat alentaa veren rasva kutsutaan triglyseridien. Löydät mahdollisimman paljon omega-3-rasvahappojen kylmän veden kalat, kuten lohi, makrilli ja silli. Muita lähteitä ovat pellavansiemenet, saksanpähkinät, soija ja rypsi.

Palkokasvit – pavut, herneet ja linssit – myös ovat hyviä proteiinin lähteitä ja sisältää vähemmän rasvaa ja kolesterolia, joten ne korvaavat vain lihaa. Sijoittamalla kasvi proteiini eläinproteiinin – esimerkiksi soija- tai papu hampurilainen hampurilainen – vähentää rasvan ja kolesterolin saanti.

5. Valitse vähärasvainen proteiinin lähteitä

Syö paljon natriumia voi osaltaan edistää korkeaa verenpainetta, riskitekijä sydän- ja verisuonitautiin. Vähentäminen natrium on tärkeä osa sydämen terveellistä ruokavaliota. Department of Health and Human Services suosittelee

6. Vähennä natriumin ruoan

Vaikka vähentämällä suolan lisäät ruokaa pöydässä tai kokatessasi on hyvä ensimmäinen askel, paljon suolaa syöt tulee säilykkeitä tai jalostettuja elintarvikkeita, kuten keittojen ja jäädytetty illallisia. Syöminen tuoreita elintarvikkeita ja omia keitot ja pataruoat voi vähentää suolaa syöt.

Jos pidät kätevästi purkitettu keitot ja valmisruuat, etsiä niitä, joilla vähennetään natriumia. Varoa elintarvikkeita, jotka väittävät olevansa vähemmän natriumia, koska ne maustetaan merisuolaa sijasta säännöllisesti ruokasuolan – merisuola on sama ravintoarvo kuin säännöllistä suolaa.

Toinen tapa vähentää suolan syöt on valita mausteet huolellisesti. Monet mausteet ovat saatavilla rajoitetun natriumia versioita, ja suolan korvikkeet voivat lisätä makua ruoka vähemmän natriumia.

Tiedät mitä elintarvikkeita -ominaisuutta sydämen terveellistä ruokavaliota ja mitkä rajoittamiseksi. Nyt on aika laittaa suunnitelmat teoiksi.

7. Suunnittele etukäteen: Luo päivittäin valikot

Luo päivän menu kuudella strategioita yllä. Valittaessa elintarvikkeita jokaisen aterian ja välipalan, korostavat vihanneksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita. Valitse vähärasvaista proteiinia lähteistä ja terveellisiä rasvoja, ja rajoittaa suolaisia ​​ruokia. Tarkkaile annoskokoja ja lisää vaihtelua valikon vaihtoehtoja.

Jos esimerkiksi olet grillattua lohta eräänä iltana, kokeile mustapapulounasta Burger seuraavana yönä. Tämä auttaa varmistamaan, että saat kaikki ravintoaineet elimistö tarvitsee. Variety myös tekee aterioita ja välipaloja mielenkiintoisempia.

Salli itsellesi hemmottelu aina silloin tällöin. Suklaapatukan tai kourallinen perunalastuja ei pilata sydämen terveellistä ruokavaliota. Mutta älä anna sen muuttua tekosyy luopuvat terve-syövät suunnitelma. Jos overindulgence on pikemminkin poikkeus kuin sääntö, sinun tasapainottaa asioita pitkällä aikavälillä. Tärkeää on, että syöt terveellistä ruokaa suurimman osan ajasta.

Sisällyttää nämä kahdeksan vinkkejä omaan elämään, ja huomaat, että sydän-terveellisen ruokavalion on sekä toteutettavissa ja nautittavaa. Suunnittelussa ja muutamia yksinkertaisia ​​vaihdot, voit syödä sydämesi ajatellen.

8. Anna itsellesi harvojen