sydänkohtaus (sydäninfarkti) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Sydänkohtaus tapahtuu, kun yksi sydämen sepelvaltimoiden estetään yhtäkkiä tai on erittäin hidasta verenkiertoa. Sydänkohtaus myös kutsutaan sydäninfarkti .; Tavallinen syy äkillinen tukos sepelvaltimo on muodostumista verihyytymän (trombin). Veren hyytymistä muodostaa tyypillisesti sisällä sepelvaltimo, joka jo on kaventunut ateroskleroosi, sairaus, jossa rasva talletukset (plakkeja) rakentaa pitkin sisäseinät verisuonten .; Hidas veren virtaus sepelvaltimon voi tapahtua, kun sydän lyö hyvin nopeasti tai henkilö on alhainen verenpaine. Jos kysyntä hapen on suurempi kuin tarjonta, sydänkohtaus voi tapahtua ilman muodostumista veren hyytymistä. Ihmiset ateroskleroosiin ovat myös todennäköisemmin tämä syy sydänkohtaus .; Jokainen sepelvaltimon toimitukset veren tiettyyn osaan sydämen lihasten seinään, joten tukossa valtimo aiheuttaa kipua ja toimintahäiriöitä alueella se toimittaa. Riippuen sijainti ja määrä sydänlihaksen mukana, tämä toimintahäiriö voi vakavasti häiritä sydämen kykyä pumpata verta. Myös jotkut sepelvaltimoiden verkon aluetta sydämen, jotka säätelevät syke, joten tukkeutuminen aiheuttaa joskus mahdollisesti kuolemaan johtava epänormaalia sydämenlyönnit, nimeltään sydämen rytmihäiriöt .; Rakenteessa oireita kehittyy jokaisen sydänkohtauksen ja eloonjäämismahdollisuuksissa liittyvät sijainti ja laajuus sepelvaltimon tukos .; Useimmat sydänkohtauksia aiheutua ateroskleroosin. Riskitekijät sydänkohtaus ja ateroskleroosin ovat periaatteessa samat; Epänormaalin korkea veren kolesteroli (hyperkolesterolemia); Poikkeuksellisen alhainen HDL (high-density lipoprotein), kutsutaan yleisesti “hyvä kolesteroli, korkea verenpaine (hypertensio), diabetes, suvussa sepelvaltimotauti varhaisessa iässä, Tupakointi, lihavuus, liikunnan puute (liian vähän säännöllistä liikunta)

oireet

Yleisin oire sydänkohtaus on rintakipu, kuvataan yleensä murskaus, puristamalla, painamalla, raskas, tai satunnaisesti, puukotus tai polttamalla. Rintakipu taipumus keskitetään joko keskellä rinnassa tai alapuolella keskellä rintakehää ja se voi levitä käsivarret, vatsa, niska, alaleuka tai kaulan .; Muita oireita voivat olla äkillinen heikkous, hikoilu, pahoinvointi, oksentelu, hengenahdistus, tai huimaus. Joskus, kun sydänkohtaus aiheuttaa polttava rintakipu, pahoinvointi ja oksentelu, potilas voi erehtyä hänen sydämensä oireita ruoansulatushäiriöt .; Diagnoosi; Lääkäri pyytää sinua kuvaamaan rintakipua ja muita oireita. Ihannetapauksessa, perheenjäsen tai läheinen ystävä pitäisi seurata, kun menet lääkäriin. Tämä henkilö voi auttaa tarjoamaan lääkärille arvokasta tietoa oireista ja sairaushistoria, jos et pysty tekemään niin .; On myös tärkeää antaa lääkärille listan nimet ja annostukset reseptiä ja nonprescription lääkkeitä, jotka käytät. Jos sinulla ei ole luetteloa jo valmis, vain kauha lääkkeiden läheiseen laukkuun ja tuoda ne mukanasi sairaalaan .; Lääkäri epäillä, että sinulla on ollut sydänkohtaus perustuu oireisiin, sairaushistoria ja riskitekijöitä sydän- ja verisuonitautiin. Diagnoosin varmistamiseksi, hän tekee; EKG (EKG); Lääkärintarkastus, jossa erityistä huomiota sydämen ja verenpaine; Verikokeet seerumin sydämen markkereita – kemikaaleja, joita vapautuu vereen, kun sydänlihas on vaurioitunut. Verikoe että lääkärit määrätä useimmin diagnosoida sydänkohtaukseen kutsutaan troponiinikompleksin.

Diagnoosi

Lääkäri pyytää sinua kuvaamaan rintakipua ja muita oireita. Ihannetapauksessa, perheenjäsen tai läheinen ystävä pitäisi seurata, kun menet lääkäriin. Tämä henkilö voi auttaa tarjoamaan lääkärille arvokasta tietoa oireista ja sairaushistoria, jos et pysty tekemään niin.

Kuinka kauan se kestää?

Kuinka kauan sydänkohtauksen oireet kestävät vaihtelee henkilöiden välillä. Noin 15%: ssa tapauksista, potilas ei saavuta sairaalaan hoitoon ja kuolee nopeasti sen jälkeen oireet alkavat.

Miten estää tämän terveydentila

Voit estää sydänkohtauksen

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito sydänkohtauksen riippuu siitä, miten vakaa henkilön kunto on ja hänen välittömät kuoleman riskiä. Mahdollisimman pian, henkilö saavat aspiriinia ja usein muita lääkkeitä, jotka auttavat estämään ei-toivotut veren hyytymistä sepelvaltimoissa.

Kun vierailla lääkäri

Hakeudu välittömästi apua heti, jos rintakipua, vaikka luulet se on vain ruuansulatushäiriöt tai että olet liian nuori sydänkohtauksen. Pikaista hoitoa kasvattaa mahdollisuus rajoittaa sydänlihaksen vaurioita. Tämä johtuu siitä, reperfuusio toimenpiteet toimivat parhaiten, kun ne käynnistetään mahdollisimman pian oireiden alkamisen jälkeen.

Ennuste

Survival sydänkohtaus on parantunut dramaattisesti kahden viime vuosikymmenen aikana. Kuitenkin jotkut ihmiset kokevat äkillinen kuolema ja koskaan tehdä sen sairaalaan. Useimmille, jotka eivät päästä sairaalaan pian oireiden alkamisesta, ennuste on erittäin hyvä. Monet ihmiset lähteä sairaalasta tunne hyvin rajoitetusti sydämen vaurioita.