taistelevat lääkeresistenttiä malarian

Rick Fairhurst ym at theernment Go Global

Löytö

Tarkastele esimerkki siitä elinkaaren malaria loinen.

DIR avaa uusia Malaria Lab, Vahvistaa Global Partnership

Resistance leviää

Malaria Patogeneesi ja ihmisen koskemattomuutta Unit

Hallitus Harjoittelijat Kambodžassa

Vuoteen Kristofor Langlais, NICHD, sillä theernment Catalyst

Malaria tutkija Rick Fairhurst oli vasta viisivuotias, kun hän ensin havainnut isorokko, Afrikkalainen jokisokeus, musta surma, ja muut vitsaukset-sivuilla hänen perheensä tietosanakirja, joka on. Kaamea valokuvat kiehtoi häntä-ja, kun hän voisi lukea, niin teki kirjallisen kuvaukset sairauksia. Mutta se oli hänen leima-kerätä harrastus, joka laukeaa hänen kiinnostuksensa malaria. Kun hän oli seitsemän, hän tuli koko Maailman terveysjärjestön 1962 postimerkkejä että kuvattu malariaa kantava hyttysiä. Tähän mennessä hän on kerännyt yli 100000 postimerkkejä mukaan lukien noin 2000 muistoksi maailmanlaajuisia pyrkimyksiä poistaa malariaan.

Fairhurst on opiskellut malaria-ja loisia, jotka aiheuttavat sen, aternment vuodesta 2001. Kun ansaita M. D. ja Ph.D. astetta Kalifornian yliopiston, Los Angeles (UCLA), hän suoritti residenssi sisätautien ja kliinisen apurahan Tartuntatautien at UCLA Medical Center. Nyt tenure track tutkija, hän aloitti hisernment ura tutkijana vuonna theernment n laboratorion loistaudit. Vuonna 2003 hän tuli henkilöstö kliinikon Thomas Wellems “laboratorio malarian ja Vector Research (LMVR). Siellä Fairhurst johti tutkimuksen, joka osoitti, kuinka ihmiset tietyntyyppisiä hemoglobiinin olivat vähemmän alttiita kehittämään vakavan malaria.

Malaria aiheuttaa loinen suvun Plasmodium, joka on yksisoluinen eukaryootti monimutkaisen, monivaiheinen elinkaari. Useita lajeja Anopheles hyttysiä lähettää loisia ihmisille. Koska tartunnan hyttysten pistot osaksi ihmislihaa saamiseksi verijauho, hän ruiskuttaa kara-muotoinen Plasmodium itiöiden osaksi uhrin verenkiertoon. Itiöt matkustaa maksaan, hyökätä maksasoluissa, ja seuraavan viiden 16 vrk, jäljentää suvuttomasti muodostaa kymmeniätuhansia merotsoiittien kohti maksasolujen.

Yli seuraava ja kolme päivää, merotsoiitit poistua maksan ja palata verenkiertoon, jossa ne alkavat hyökkääviä punasolujen (punasolujen) välttämään isännän immuunijärjestelmää, syövät solun proteiinien, ja jäljentää suvuttomasti turvallisesti. Infektoitunut punasolujen repeämä, vapauttaen merotsoiitit aloittaa toistuvan kierrosta punasolujen hyökkäystä. Tuhannet loinen-tartunnan soluja isännän verenkiertoon laukaista sairaus ja komplikaatiot malaria, joka voi kestää kuukausia, jos ei hoideta.

Sykli jatkuu jotkut merotsoiittien kehittyä gametocytes, joka hyttysiä syövät, kun he syövät tartunnan isännät. Gametocytes syöttää sukupuolisen lisääntymisen vaihe hyönteisten suolistossa ja tuottaa ihmisen valmis itiöiden, joka voi tarttua kuka tahansa hyttysten pistot. Ja sykli jatkuu. Lähes miljoona ihmistä kuolee malariaan vuosittain, 85 prosenttia heistä lapsia; useimmat malaria liittyvistä kuolemantapauksista tapahtuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Fairhurst vuoden 2005 löytö, julkaistu Nature, oli se, että hemoglobiini tyypin C laskee kykyä malariaparasiiteille aiheuttaa vakavaa sairautta. Hemoglobiini tulee useissa lajikkeita, joissa tyypin A on yleisin. Mutta osissa Länsi-Afrikassa, neljäsosa väestöstä on ainakin yksi geeni hemoglobiinin C. lapset vähintään yksi hemoglobiini C geeni ovat vähemmän todennäköisesti kehittää aivoverenvuotokohtauksen muodossa malaria.

Fairhurst joukkue tajunnut, miten. Loiset tuottavat proteiineja, jotka tekevät pinnasta loisena punasoluja tahmea joten solut tarttuvat verisuonten seinämiin ja välttää poistuu verenkierrosta. Mutta C hemoglobiini aiheuttaa epänormaalia proteiinin jakautumista ja siten tekee loisena punasoluja vähemmän tahmea (Nature 435: 1117-1121, 2005).

Vuoteen 2008 mennessä Fairhurst oli tullut tenure track kliinisen tutkijan ja päätoimittaja LMVR n Malaria Patogeneesi ja ihmisen koskemattomuutta yksikkö. Tänään hän matkustaa ympäri maailmaa kuin hän urkkia osaksi synkkä patogeeniset mekanismit on useita lajeja Plasmodium, etenkin tappava Plasmodium falciparum, joka on merkittävä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, ja Plasmodium vivax, joka on yleinen Aasiassa ja Etelä-Amerikassa .

P. falciparum on poikkeuksellinen kyky kehittää vastustuskykyä mitä lääkettä se kohtaa. Ensimmäinen tehokas malarian hoitoon, tunnettu jo 17-luvulla, oli kiniini, yhdiste johdettu kuori kiinankuori puu. Vuonna 1940 kiniini korvattiin tehokkaammalla lääkitystä-synteettinen huume klorokiini. Mutta 1957 klorokiini kestävä Plasmodium oli ilmestynyt pitkin Thaimaan-Kambodžan rajalla ja levinnyt Afrikassa surmaamista miljoonia lapsia. Vuonna 1972 Kiinan tutkijat havaitsivat artemisiinipohjaisten, joka on johdettu yrtti, joka oli käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä malarian hoitoon jo 200 eaa. Mutta vaikka artemisiinipohjaisten ehkä ei ottelu juonikas Plasmodium.

Voit estää tai ainakin viivyttää, kehittäminen artemisiinipohjaisten kestävä Plasmodium, lääkärit hallinnoida artemisiinipohjaisten yhdistelmähoito (ACT), joka yhdistää nopeasti vaikuttava lääke hitaammalla-toimiva ja pitkäaikaisempia yksi kuten piperidyyli. Piperidyyli mopit ylös jäljellä olevat loiset ja ehkä artemisiinipohjaisten vastustuskyvyn. Nykyään ACT on tullut standardi ase malariaa vastaan. Mutta historia näyttää toistavan itseään. Fairhurst ja hänen kollegansa ovat havaittu maussa P. falciparum artemisiinipohjaisten vastus Kambodžan Poŭthĭsăt, jälleen lähellä Kambodžan, Thaimaan rajalla.

Ulkonäkö artemisiinipohjaisten vastus on syvästi huolestuttavaa “, sanoi Fairhurst.” Jos meidän epäilys on oikea-että loisia Länsi Kambodžassa ovat yhä vähemmän alttiita artemisiinipohjaisten tämä havainto saattaa olla enne huonompi tulevista asioista.

Resistance klorokiiniresistenttiä ja muut malarianestolääkitystä levinnyt Kambodzasta Intiasta ja Afrikasta. Fairhurst pelkää, että artemisiinipohjaisten vastustuskykyisten loisten voi seurata samaa polkua.

Se on aikapommi; se tikittää, “veteraani malaria tutkija Nicholas White kertoi Reutersille viime aikoina.” Se on potentiaalia tappaa miljoonia Afrikkalainen lapsia. “White, professori trooppisen lääketieteen Mahidol University (Bangkok) oli yksi ensimmäisistä tunnistaa artemisinin- resistentti kanta.

Fairhurst on yhteistyössä lääkäreiden ja tutkijat ympäri maailmaa arvioida, artemisiinipohjaisten vastustuskykyisten loisten leviävät yli Kambodža. He ovat perustaneet testaus ja käsittelypaikkoja kyseisessä maassa, muualla Kaakkois-Aasiassa, ja Mali, Länsi-Afrikassa, missä ne malarian hoitoon potilailla, joilla on ACT ja testata niiden veren säännöllisesti määrän malariaparasiiteille, jotta voitaisiin arvioida määrä loinen puhdistumaan. Tutkimuksen tulokset, joiden odotetaan valmistuvan noin vuoden, voi antaa vihjeitä siitä, miten kestävyys on syntynyt ja miten se leviää.

Mapping “laajuus artemisiinipohjaisten vastus on tärkeää, jos haluamme poistaa lääkkeille vastustuskykyisten loisten ja estää niiden leviäminen”, sanoi Fairhurst. “Pyrkimys on todennäköisesti parantaa mahdollisuuksia kehittää in vitro [määrityksessä] … testata uusia lääkkeitä.

theernment on ollut 20 vuoden kumppanuus yliopiston Bamako Malissa ja vuonna 2002 nimetty Malaria tutkimus- ja koulutuskeskus (MRTC) Bamakossa kuin International Center for Excellence in Research (ICER). ICER ohjelma auttaa rakentamaan kestävää tutkimuskapasiteettia alueilla, joilla on korkea tartuntatauti. Malin ICER säädetään maiden tuki state-of-the-art laboratorioissa yliopistossa ja klinikat useissa maaseudun kylissä. Lisäksi ICER ohjelma on kouluttanut kymmeniä nuoria Malin tutkijoiden akateemisissa laitoksissa ja laboratorioissa Malissa ja Yhdysvalloissa.

Fairhurst tiimi työskentelee parhaillaan Mali ICER suuri monivuotinen kliinisessä seuraa syntyminen artemisiinipohjaisten resistenssin Mali. Vaikka hyttysten todiste sänkyverkkoja ja muita toimenpiteitä käytetään suojaamaan ihmisiä tartunnan hyttysiä, lukumäärä malariatapausten on nousussa. Tutkijat eivät ole varmoja, kun artemisiinipohjaisten vastustuskykyisten loisten syntyy tällaisissa asetuksista.

Fairhurst ja muut theernment tutkijat ovat myös taistelee malariaa Kambodžassa. He ovat tehneet yhteistyötä National Center for parasitologia, Entomology, ja Malaria Control (CNM), Phnom Penhissä, vuodesta 2005. Vuonna 2008 theernment ja CNM avattiin uusittu malaria tutkimuslaboratorio, joka voi nopeasti analysoida näytteitä. theernment tukee myös koulutusvaihtoa involvingernment Fellows ja Kambodžan henkilöstöä ja auttaa lab tulla omavaraisia, paikallisesti ajettavan tutkimuskeskuksessa.

Fairhurst ja hänen harjoittelijoita matkustavat säännöllisesti Kambodža laboratorioon ja kentän sivustot hoitaa potilaita, suorittaa kliinisiä tutkimuksia, ja kouluttaa opiskelijoita ja lääkäreitä laboratoriotekniikat. Hän suorittaa myös viiden vuoden tutkimuksessa, johon 1100 ihmistä on vaarassa saada malarian.

Tyypillisesti Fairhurst n harjoittelijoita toimimaan malaria-endeemisiä maan kolmesta neljään kuukautta ennen paluuta toernment analysoida kentän tiedot. Chanaki Amaratunga, vierailevana post doc-tutkijana ja natiivi Sri Lankan, tuli Yhdysvaltoihin vuonna 2007 työskennellä Fairhurst. “Tajusin jälkeen kahden vuoden post doc Intiassa että pidin työskennellä ihmisten ja tekevät kenttätyötä”, hän sanoi. “Työskentely Fairhurst luvattu kaikkea halusin.” Amaratunga nauttii työskentelystä Kambodžan kollegojen ja auttaa helpottamaan Kambodžan-kiinalainen tutkimusyhteistyö.

Toinen harjoittelija, Erika Phelps, avustaa Amaratunga työtä ja pyrkii oman tutkimushankkeen loinen lääkeresistenssin. “Tärkeä osa minun koulutus on ollut eettiset näkökohdat työskentelystä potilaita, joilla on erilaiset sosiaaliset ja kulttuuriset normit”, hän sanoi. “Ainoa tapa todella oppia tämä on tekemällä paikan päällä.

Mali, potilaat saavat itsensä klinikat, mutta Kambodžassa Fairhurst joukkueen täytyy matkustaa useita tunteja maaseudulle tavoittaa ihmisiä malariaan. Potilaat kuljetetaan kentän sivustoja hoitoon ja kliinisiin tutkimuksiin, joihin liittyy veren testaus loisia. Joukkue käyttää kuorma, joka pystyy käsittelemään pahin tieolosuhteissa karkea vuoren maasto. Getting kentästä työmaalta toiselle voi kestää seitsemän tuntia hyvänä päivänä yli 10 tunnin aikana päivinä kun rankkasateet ovat vahingoittaneet mutkaisilla teillä. Laboratorio työ on myös haasteellista. Laitteet, reagenssit, ja toimistotarvikkeet usein lennätetään tiimiin, niin varovainen pretrip suunnittelu ja pakkaus on välttämätöntä. Ei ole paikallista korjaus, joten toimintahäiriö sentrifugia tai jopa palaneen sulakkeen voi viivästyttää työtä viikkoja tai kuukausia.

Luominen ja ylläpitäminen ulkomailla tilat voi olla vaikeaa, mutta ne ovat ratkaisevia toernment missio ja keskeinen osa U.S.ernment globaalin terveyden asialistalla.

Jos USA on sitoutunut menestyksekkäästi taistelee lääkeresistenttiä malaria, sen pitäisi investoida merkittävästi lääkärit ja tutkijat, jotka ovat halukkaita ja kykeneviä täyttämään malariaa henkilökohtaisesti “, sanoi Fairhurst. Se tarkoittaa” perustamisesta ja henkilöstön kentän sivustoja yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Niistä “Big Three” tartuntatautien-malaria, ihmisen immuunikatovirus infektion ja AIDSin sekä tuberkuloosista “malaria on numero yksi tappaja, saalisti enimmäkseen viattomia lapsia, jotka ovat yksinkertaisesti yrittää päästä viidettä syntymäpäiväänsä kylässä missä ne ovat syntyneet “, sanoi Fairhurst. “Tauti on edelleen tuhota elämää lukemattomia ihmisiä vuosittain, joskus vaikuttavat samat ihmiset yhä uudelleen ja uudelleen vuosikymmeniä.

Tämä artikkeli alunperin ilmestyi maalis-huhtikuussa 2011 kysymystä Theernment Catalyst, tilavuus 19 kysymys 2 tus PDF).