Terveyshyödyt kalliokiipeilyä

Kalliokiipeilyä käytetään pidettävä säilyttää adrenaliini Junkies, mutta viime vuosina se on rikki osaksi valtavirtaa.

Yhä useammat ihmiset etsimään uusia kokemuksia ja ulkona seikkailu on saada makua kalliosta kiipeilyä ympäri maata.

British vuorikiipeily neuvosto (BMC) arvioi, on noin 5 miljoonaa käyntiä kiipeilyseiniä vuosittain Britanniassa.

Tutustu kalliokiipeilyä ainutlaatuinen fyysinen ja henkinen haaste, miten päästä alkuun ja elämäntaitoja se tarjoaa.

Mikä on kalliokiipeilyä?

Kiipeily käytettiin alun perin kokeneita kiipeilijöitä harjoitella taitoja skaalauksen vaikeaa osissa vuoren. Vuoteen 1980 se oli kehittynyt maailmanlaajuisesti suosittu ajanvietettä omana, harjoiteltu sisällä ja ulos monia muunnelmia, kuten

Lähes kuka tahansa voi rock kiivetä. Tällä aloittelija tasolla, se palvelee kaikenikäisille, kuntoisille ja kykyjä, kuten henkinen ja fyysisiä haittoja. On kursseja lapsille nuoret kuin viisi ja se ei ole harvinaista nähdä ihmisiä kiipeilyä hyvin heidän 80s.

Huolimatta imagoaan urheilullinen urheilu, sinun ei tarvitse olla super-sopivaksi kalliokiipeily. Hyvä tekniikka on tärkeämpää kuin fyysistä voimaa, vaikkakin enemmän kiivetään vahvempi ja fi tter tulet. Hyvä jalkatyö, kehon paikannus ja ongelmanratkaisu sinut ylös paljon enemmän kiipeää kuin vain raaka voima. Monet kiipeily keskukset erikoistuneita ohjaajia, jotka on kokemusta kuntoutus ja työskentelee kaikenlaisia ​​fyysisiä ja henkisiä vammoja.

Kiipeilyä käyttää paljon lihasryhmiä, sekä ylemmän ja alemman elimen. Selkää, vatsan ja jalkojen lihaksia kaikki saavat harjoittaa sekä oman fi sormet, hartiat ja kädet. Säännöllinen kiipeily voi parantaa kestävyyttä sekä lihasvoimaa. Lisäksi kaikki saavuttaa ja venyttely pitää parantaa joustavuutta ja ketteryyttä.

Jokainen kiipeily reitti on kuin palapeli, joka vaatii kärsivällisyyttä, suunnittelu ja analysointi loppuun. Aloittelijat yleensä selvittää niiden nousu, koska ne menevät ylös, mutta kokemus he oppivat visualisoida niiden nousun ja spot hankala kohdat ennen heidän ensimmäinen pitoon.

Ajan säännöllinen kiipeily voi auttaa kehittämään keskittyminen, päättäväisyyttä ja ongelmanratkaisutaidot. Kuten parantaa, sinun luonnollisesti haluamme työntää itse edelleen ja yrittää kovemmin nousuja tai kiivetä ulkona.

Kuka voi tehdä kalliokiipeilyä?

Määrä tavoitteita voi asettaa itse on rajaton. Asettaminen itse tavoitteet ja niihin vastaaminen antaa suuri tunne saavutus, mikä puolestaan ​​voi auttaa rakentamaan arjen itseluottamusta.

Vaikka yhdellä tasolla kiipeily on yksilön pyrkimys, se on myös hyvin sosiaalinen komponentti, koska et ole koskaan yksin (tai ei pitäisi olla). Sinulta joko kiipeilyä joukko ystäviä, koulukavereihisi työtovereiden tai perheen. Sinulla on taipumus kehittää vahva ystävyyssuhteita kiipeily kumppaneiden johtuen luottamusta mukana ja jakamalla haasteita ja kokemuksia.

Empiirisiä todisteita viittaa kiipeilyä toimii hyvin ihmisille, joilla dyspraksia (kehitysmyrkyllisyystutkimuksella koordinointi häiriö) koska ympäristö on vakaa (etenkin jos käytetään nimetty kiipeilyseinä) ja yksilöllä on miettiä miten liikkua itsestään suhteessa ympäristöön.

Dyspraksia Foundation sanoo ihmiset dyspraksia usein vaikeuksia suunnitella liikkeitä, mikä vaikeuttaa kun heillä mukautumaan muuttuvaan ympäristöön sekä järjestämällä itse, esimerkiksi joukkueurheilussa kuten jalkapallo.

Kiipeily on hyvä rakentaa yläraajojen voimaa ja vakautta, mikä jotkut ihmiset dyspraksiasta puuttuu usein ja joka vaikuttaa toiminnallinen hienomotoriikan kuten käyttämällä ruokailuvälineet, käsialan ja niin edelleen. Kiipeily voidaan tehdä, kun se sopii yksilön, eikä tarvitse sovittaa muiden tiimin jäsenten kanssa. Tästä voi olla hyötyä kuin jotkut ihmiset dyspraksia saavat hyvin väsynyt loppua kohti päivän tai viikon, koska fyysinen ponnistus ne otetaan läpiajoa päivänsä.

Mitä lihakset ovat työskennelleet?

Kiipeily on myös sosiaalisen toiminnan, koska se on tehtävä pareittain. Tämä voi olla suuri ihmisille, joilla dyspraksia jotka voivat kamppailla kommunikoida ja olla seurallinen suuremmassa ryhmässä heidän fyysisen vaikeuksia ja, joillekin ihmisille, hidas käsittely nopeus ja viestintä vaikeuksia.

Todisteet osoittavat, että liikunta minkäänlaista voi auttaa ihmisiä, joilla masennus. Jotkut tutkijat ajattelevat, että on aktiivinen voi parantaa hyvinvointia, koska se tuo tunteen suuremman itsetunto, itsehillintää ja kykyä nousta haasteeseen.

Se on varmasti kokemusta Jake McManus, 41, joka on kärsinyt masennuksesta kaikki hänen elämänsä. Hän sanoo kiipeily on auttanut häntä hallita paremmin hänen tilansa ja elää lähes normaalia elämää.

“Kun olet kiivetä, olet hetkellä olet täysin keskittynyt käsillä olevaan tehtävään, ja mielesi on selkeä kaikkien muiden ajatuksia”, sanoo Jake. “Se on ihana paeta.” Sen lisäksi, että tunteen saavutus hän saa kiipeäminen, laji on myös opettanut hänelle ei pelätä epäonnistumista. “Itse kiipeily, vika on polku parannus”, hän sanoo. “Minun masennus oli päivää pelkäsin poistua talosta.”

Kiipeily on luonut uuden dynaamisen Jake, joissa vahva ystävyyssuhteita, seikkailu ja matka, terveiden elämäntapojen ja positiivinen ajattelu. Tavallaan kiipeily on tullut Jaken kallio, vankan pohjan, jolle hän on uudelleen elämänsä. Hän on perustanut kiivetä pois jakaa hänen matkaa ja auttaa muita saada ulkona ja “kiivetä pois” heidän ongelmiaan.

“On luonnollista pelätä korkeuksia”, sanoo Tina Gardner BMC. “Instinct kertoo, että putoaminen korkealta satuttaa. Kunnioittaminen että pelko pitää sinut hengissä. “Hän sanoo läpi kaikki varotoimet, ennen kiipeily on hyvä tapa rauhoittaa hermostunut kiipeilijä, esimerkiksi tarkistamalla niiden solminnan oikein. Gardner sanoo enemmän kiivetään, sitä varmempi omaan kykyyn sinun tulee. “Et halua menettää, että pelko täysin”, hän sanoo. “Ajan kiipeilijät yksinkertaisesti oppia hallitsemaan sitä.”

Kiipeily voi olla yhtä turvallinen tai riskialtista kuin haluat. On olemassa erilaisia ​​tyylejä ja tasoilla – siinä on kyse valinnasta ja kokemuksesta. Olet erittäin epätodennäköistä saada loukkaantunut kiipeää sisätiloissa seinään joku pitämällä kiipeilyä köyden alla.

Mitä osaamista kehitetään?

Saksalaiset tutkijat havaitsivat, että kiipeily oli pienempi vamma ilmaantuvuus kuin monet valtavirran urheilu kuten koripallo, purjehdus tai jalkapallo. Indoor kiipeily oli vähiten vammoja per 1000 tuntia osallistumisen verrattuna kaikki urheilu tutkittu 2010 tutkimus julkaistiin Journal of Sports Medicine.

Yleensä ihmiset saavat esimakua kalliokiipeilyä sisäkiipeilyseinä koodaamalla yhdessä mate joka on jo osaksi kiipeilyä. Monet keskuksissa johdanto kiipeilyä istuntoja eri ikäryhmille, varusteineen tarjoaa esimerkiksi kiipeily kengät ja valjaat. Voit löytö seinän lähellä teitä BMC verkkosivuilla.

Liittyminen jääkiipeilykurssi on toinen yleinen tapa ja etuna on tarjota sinulle Mahdollisten kiipeilyä kumppaneita. Voit myös käyttää climbbuddy löytää kiipeilyä kumppani tai tavata muita kiipeilijöitä lähelläsi.

Jossain vaiheessa haluat ehkä kokea kiipeilyä ulkona ja saada käsiinsä todellinen kallioon tai kalliosta. BMC: n kiipeily ulkopuolella kirjasen (PDF, 2.1Mb) kirjoitetaan kiipeilijöille “tehostamalla ulos” ensimmäistä kertaa. Jos haluat aloittaa ulkona, voit palkata ulkona kiipeily ohjaaja.

Jotta Aloittelijan opas kalliokiipeilyä, lataa Nuoret: kiipeily, vuoristomatkailu ja vuorikiipeilyä päässä BMC verkkosivuilla.

Kiivetä sisätiloissa seinään, tarvitset ovat kiipeilykengät (vaikka jotkut keskukset mahdollistavat kouluttajat) ja mukava, unrestrictive vaatteita. Tekniset laitteet, kuten kiipeilyä kengät, voidaan yleensä vuokrata paikan päällä. Pelin edetessä varmaan oman Kiipeilykengät, valjaat, mankkapussin, Belay laite ja karbiinihaalla. Saat asiantuntijoiden neuvoja ennen kuin menee ostoksille.

19/09 /

19/09 /

Kalliokiipeilyä ja dyspraksia

Kalliokiipeilyä ja mielenterveyden

Fitness Studio video liikuntaa ansiosta saat sovi ilmaiseksi mukavasti omassa kotona

Selvitä, mitkä urheilua olet parhaiten soveltuvat tähän lyhyt psykologinen ja kelpoisuuskokeen

Fyysinen aktiivisuus suuntaviivat vuotiaita aikuisia 19-64, yleisen terveyden ja kunnon

Mitä jos olen pelkää korkeita paikkoja?

Onko kalliokiipeilyä turvallista?

Miten päästä alkuun kalliokiipeilyä?

Mitä laitteita tarvitsen?

Fitness Studio

Mikä on urheilua?

Fyysinen aktiivisuus suuntaviivat aikuisille