tietoiskuja jäkälä sclerosus

Mikä on valkojäkälätau- ?; Tietoisku: Helppo-to-Read Series of Publications Julkisten

Valkojäkälätau- on pitkäaikainen ongelma ihon. Se vaikuttaa eniten sukuelinten ja peräaukon alueilla. Joskus, lichen sclerosus ilmestyy ylävartalo, rinta, ja olkavarteen.

Valkojäkälätau- näkyy

Aikaisin tauti, pienet valkoiset näkyvät iholla. Pilkut ovat yleensä kiiltävä ja sileä. Myöhemmin täplät kasvaa isompi laastaria. Iho laastaria tulee ohut ja poimutettu. Sitten iho kyyneleet helposti, ja kirkkaan punainen tai violetti mustelmia ovat yleisiä. Joskus iho muuttuu arpinen. Jos tauti on lievä, voi olla mitään oireita.

Muita oireita ovat

Lääkärit eivät tiedä tarkkaa syytä jäkälien sclerosus. Jotkut lääkärit ajattelevat liian aktiivinen immuunijärjestelmään ja hormoni ongelmia saattaa olla merkitystä. On myös ajateltu, että ihmiset perivät todennäköisyys saada tauti. Joskus, lichen sclerosus näkyy iho, joka on vaurioitunut tai naarmuuntunut jostakin muusta edellisestä vammoja.

Valkojäkälätau- ei tartu (sitä ei voi kuulua toisen henkilön).

Lääkärit voivat katsoa vakavia jäkälä sclerosus ja tietää, mitä se on. Mutta yleensä, lääkäri ottaa pieni pala ihoa laastari (biopsia) ja katsoo sitä mikroskoopilla. Näin lääkärit varmistaa, että se ei ole erilainen sairaus.

Jos olet laikkuja käsivarsissa tai ylävartalon, ne eivät yleensä tarvitse hoitoa. Laastarit mene pois ajan mittaan.

Valkojäkälätau- sukuelinten iho tulisi käsitellä. Vaikka se ei ole kivulias tai kutina, laastarit voi arpi. Tämä voi aiheuttaa ongelmia virtsaaminen tai sukupuoli. On myös hyvin pieni mahdollisuus, että ihosyövän saattaa kehittyä laastaria.

Leikkaus on yleensä hyvä vaihtoehto miehille. Ympärileikkaus (poistamalla esinahka penis) on yleisimmin käytetty hoito miesten jäkälällä sclerosus. Tauti ei yleensä tule takaisin. Leikkaus ei yleensä ole hyvä vaihtoehto naisille. Kun jäkälä sclerosus laastarit poistetaan sukuelinten naisten ja tyttöjen, ne yleensä tulevat takaisin.

Hoito sisältää myös käyttämällä hyvin vahva kortisoni kerma tai voide iholle. Laitat nämä voiteet laastaria päivittäin useita viikkoja. Tämä estää kutinaa. Sitten käytät kermaa tai voide kaksi kertaa viikossa pitkään pitämään taudin tulossa takaisin. Hoitoa ei ratkaise arpia, jotka ehkä ovat jo tapahtuneet.

Tarvitset säännöllisesti seurannassa lääkärillä koska käyttämällä nämä voiteet ja voiteet pitkään voi aiheuttaa

Joskus, et saa parempaa käytettäessä kortisoni voiteet. Joitakin asioita, joita voi pitää oireita raivaamaan ovat

Kun voiteet ja öljyt eivät toimi, lääkäri voi ehdottaa

Jos tarvitset lääkettä, kysy lääkäriltäsi

Jos nuori tyttö saa jäkälä sclerosus, hän ei voi vaatia elinikäinen hoitoa. Valkojäkälätau- joskus menee pois murrosikää. Ajankohtaista ja ihon värimuutoksia voi jäädä.

Naiset, joilla on vakava jäkälää sclerosus sukupuolielimiin ei ehkä pysty seksiä. Tauti voi aiheuttaa arpia, joka kaventaa emätin. Myös sukupuoli voi satuttaa ja aiheuttaa laastaria vuotaa verta. Kuitenkin hoito voiteilla tai voiteita voi auttaa. Naiset, joilla on vakava arpeutumista emättimessä saattaa joutua leikkaukseen, mutta vasta sen jälkeen, jäkälä sclerosus ohjataan lääkityksen.

Valkojäkälätau- ei aiheuta ihosyöpää. Kuitenkin iho on traumatisoimia jäkälä sclerosus on suurempi todennäköisyys sairastua ihosyöpään. Jos sinulla on sairaus, katso lääkäri joka 6. 12 kuukautta. Lääkäri voi katsoa ja hoitaa mahdolliset muutokset ihossa.

Valkojäkälätau- hoidetaan

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

Tämä julkaisu sisältää tietoja lääkkeitä käytetään terveydentilan keskusteltu täällä. Kun tämä julkaisu on kehitetty, olemme mukana parhaiten ajan tasalla (tarkat) tiedot käytettävissä. Joskus uutta tietoa lääkityksen vapautetaan.

Informaatio- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Huumeet @ on haettavissa luettelo -hyväksytyt lääkevalmisteet.

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

ABR-85